Vandaag start Premier League Darts voor Van Gerwen

Foto: WGF

Vandaag is de start van de Premier League Darts 2021 en op de openingsavond komt Vlijmenaar Michael van Gerwen in actie tegen de 26 jarige Belg Dimitri van den Bergh Het toernooi wordt achter gesloten deuren gespeeld in Milton Keynes. De eerste vijf speelrondes van de Premier League Darts staan deze week op het programma.

Update 12.00 uur
Darter Gerwyn Price mag niet deelnemen aan de wedstrijden in de Premier League. De nummer één van de wereldranglijst is positief getest op corona. De darter uit Wales wordt vervangen door James Wade, de Engelsman die als eerste reserve op de lijst stond. Wereldkampioen Price werd net als alle andere deelnemers zondag getest in Milton Keynes. Hij bleek als enige positief en is meteen in quarantaine gegaan.

Later deze maand (19-22 april) wordt de eerste competitiehelft afgemaakt, waarna de twee laagst geklasseerde spelers afvallen. De titelverdediger in de Premier League Darts is Glen Durrant. De Engelsman wist vorig jaar verrassend bij zijn eerste deelname de eindzege voor zich op te eisen. Durrant versloeg in de finale Nathan Aspinall, niet geheel toevallig ook zijn tegenstander tijdens de eerste speelronde.

Naar traditie spelen de twee WK-finalisten tegen elkaar tijdens de eerste speelronde. Dat is dit jaar niet anders en dus staat regerend wereldkampioen Gerwyn Price tegenover Gary Anderson.

Pas daarna komt Michael van Gerwen in actie. De 31 jarige Vlijmenaar kruist de degens met debutant Dimitri van den Bergh, die vorig jaar de World Matchplay op zijn naam schreef. Van Gerwen aast op eerherstel tijdens deze Premier League Darts. Tot vorig jaar haalde Mighty Mike zeven keer op rij de finale tijdens de play-offs, maar vorig jaar eindigde de vijfvoudig Premier League-kampioen slechts als zesde in de eindstand. Voor Van den Bergh wordt het zijn eerste volledige competitie na een eerdere opwachting als ‘Contender’ in 2019.

Eerste speelronde – Maandag 5 april
20.10 Nathan Aspinall v Glen Durrant
20.50 Rob Cross v Jose de Sousa
21.30 Peter Wright v Jonny Clayton
2210 Gerwyn Price v Gary Anderson
22.40 Michael van Gerwen v Dimitri van den Bergh

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Reacties