Van Gerwen geeft zege uit handen

Foto: screenshot/WG

Michael van Gerwen heeft dinsdagavond in de zevende ronde van de Premier League Darts gelijkgespeeld tegen de Schot Gary Anderson. (6-6) De Vlijmenaar staat in de totaalrangschikking nu derde. De Belg Dimitri van den Bergh heeft de leiding, met een punt meer dan Van Gerwen, Nathan Aspinall staat tweede, met evenveel punten als Van Gerwen.

Van Gerwen gaf de zege in de zevende ronde uit handen. Hij werd in de openingsleg meteen gebroken, maar trok direct de stand gelijk (1-1) en plaatste bij 4-3 zelf een break voor een 5-3-voorsprong. Hij miste vervolgens twee pijlen op de dubbel voor 6-3.

Anderson kreeg de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd en de Schot pakte dat cadeautje uit via tops. Met een 78 finish trok hij de stand daarna weer gelijk. Van Gerwen gooide daarna 68 uit om op 6-5 te komen, maar daarna produceerde Anderson dezelfde finish voor een 6-6 eindstand.

In de 8e ronde ontmoet Van Gerwen de Portugees Jose de Sousa.

Uitslagen
Glen Durrant – José de Sousa 4-7
Rob Cross – Dimitri Van den Bergh 4-7
Nathan Aspinall – Jonny Clayton 6-6
Peter Wright – James Wade 4-7
Michael van Gerwen – Gary Anderson 6-6

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Reacties