RKC Waalwijk huurt spits Jens Odgaard

RKC Waalwijk heeft voor de tweede keer in korte tijd een nieuwe spits gepresenteerd. Jens Odgaard keert na ruim één jaar terug in de Eredivisie. De 22-jarige Deense spits werd in het seizoen 2019/2020 door sc Heerenveen gehuurd van het Italiaanse Sassuolo. Vrijdag oefende RKC Waalwijk tegen Roda JC in Burgh-Haamstede en wonnen van de Limburgers met 4-2

Odgaard sluit na het weekend aan bij de selectie en maakt het seizoen af in Waalwijk. “Jens is bekend met de Nederlandse competitie en zijn talent staat buiten kijf. We zijn blij dat Jens een goed gevoel heeft bij RKC Waalwijk en waar wij als club voor staan”, laat algemeen directeur Frank van Mosselveld weten.

Jens Odgaard
Jens Odgaard (22) begon zijn carrière in eigen land bij Lyngby BK, waarna hij transfereerde naar het Italiaanse Internazionale. Sinds 2018 staat de spits onder contract bij Sassuolo, en droeg hij op huurbasis de kleuren van sc Heerenveen, FC Lugano en Pescara. Odgaard heeft 46 jeugdinterlands voor Denemarken achter zijn naam staan.

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond haar eerste oefenzege van de voorbereiding geboekt. In het Zeeuwse Burgh-Haamstede werd Roda JC Kerkrade met 2-4 verslagen. Namens de Geelblauwen scoorden Iliass Bel Hassani, Ahmed Touba, Richard van der Venne en Finn Stokkers.

RKC begon wervelend aan de eerste helft. Via Lennerd Daneels en Van der Venne kwam de bal terecht bij Bel Hassani, die de iets opstuitende bal heerlijk raakte en daarmee in de vijfde minuut schitterend scoorde: 0-1. Precies 20 minuten later verdubbelde de Waalwijkers de score via Ahmed Touba. Weer was het Van der Venne met de assist, hij verlengde een corner met de hak, waardoor de Algerijns international bij de tweede paal simpel binnen tikte: 0-2. Al in de eerste helft viel ook het derde doelpunt. Waar Van der Venne eerst tweemaal de aangever was, schoot hij geheel vrijstaand in de 39e minuut nu zelf de bal achter doelman De Boer: 0-3.

In de tweede helft zat er zeker nog meer in het vat. Roda liet van zich horen via Fabian Serrarens, die verantwoordelijk was voor de 1-3. Tien minuten voor tijd verzorgde Finn Stokkers de vierde Geelblauwe treffer. Morad El Haddouti ging alleen op De Boer af en chipte de bal leep op de lat. Stokkers reageerde hierna attent en kopte eenvoudig binnen. Het zesde doelpunt van de avond was voor Roda JC, dat via Pflücke de eindstand op 2-4 bepaalde.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.