NK 20 km Snelwandelen bij DAK Drunen

Foto: DAK Drunen

Zaterdag 28 augustus wordt het Nederlands Kampioenschap 20 kilometer snelwandelen gehouden op de baan van DAK in Drunen. Daarnaast zijn er de recordwedstrijden op de afstanden 1-3-5 en 10 km. De organisatie is een samenwerking tussen RWV uit Rotterdam en DAK. Vanwege corona is het NK 20 km verschoven van juni naar komende zaterdag, evenals vorig jaar.

Inmiddels een goed gebruik: de wedstrijden beginnen met een 400 meter voor pupillen en C/D junioren en deelname aan deze afstand is gratis en na afloop een oorkonde.

De snelwandelwedstrijden beginnen om 10.50 uur met de 400 meter voor pupillen en junioren, gevolgd om 11.00 uur met de start voor de gezamenlijke afstanden 1, 3, 5 en 10 km op de baan. Een mooi moment om records aan te scherpen. Om 12.30 uur is de start van het NK 20 kilometer. Bij de favorieten op de 20 km mag zeker DAK-snelwandelaar Paul Jansen worden genoemd. Voor de verdere podiumplaatsen komen meerdere atleten in aanmerking en is een garantie voor een spannende wedstrijd.

De deelname aan de recordwedstrijden heeft een internationaal karakter met ook deelnemers uit België, Duitsland en Mauritius. Mooie snelwandelwedstrijden en genieten van de hoge snelheden, die de topsnelwandelaars ontwikkelen. Ook dit jaar vindt gelijktijdig de 23ste DAK Heusden Nieuws Wandeltocht 2021 plaats met vertrek vanuit het clubgebouw.

Informatie www.dakdrunen.nl, of Theo van Houten 0416-377670 [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen