Reuring bij de DAK Heusden.Nieuws Wandeltocht in sportpark “De Schroef”

Foto: Roland van Riel

Op zaterdag 28 augustusis er weer zoals gebruikelijk de DAK Heusden.Nieuws Wandeltocht gehouden. Vorig jaar is deze vanwege corona helaas niet door gegaan. Op diezelfde dag werd in het sportpark ook het NK snelwandelen op de baan gehouden. Na een goede afstemming op elkaar (het is immers nog steeds corona tijd) heeft dit prima gewerkt. Wel betekende dit gezellige reuring na bijna een jaar van weinig evenementen in het park.

Om plus minus 06.30 uur melden zich de eerste wandelaars. Zoals altijd zijn dit de wandelaars voor de 40 km. Dit jaar waren dit er minder als anders. Verschillende oorzaken speelde hierbij een rol. Het is nog vakantie tijd. De 80 van de Langstraat ging niet door. En de wandelaars die doorgaans georganiseerde lange afstanden tochten lopen hebben nog weinig kilometers in de benen. Dit komt doordat de DAK Heusden.Nieuws Wandeltocht als een van de vele andere wandeltochten toch is door gegaan.

Pas eind juni was het duidelijk dat de wandeltocht kon doorgaan. Dit had o.a. te maken met Corona ( de cijfers waren nog niet genoeg gedaald voor deze tijd) en de toestemming van Natuurmonumenten en de gemeente Heusden. Natuur monumenten heeft als regel dat we de tochten door de duinen op kaart aan moesten leveren. Dit was bij ons niet bekend. Om dit gedaan te krijgen kostte dat ons meer tijd als anders. De gemeente Heusden stelde als regel dat we toestemming van Natuurmonumenten moesten kunnen tonen alvorens zij toestemming gaven. Na voldaan te hebben aan de regels was het vol gas om de andere werkzaamheden te doen.

“Als we nu terugkijken op de DAK Heusden.Nieuws Wandeltocht dan zijn het alle voorbereidingen meer als waard geweest voor de 223 deelnemers van deze editie. De weergoden waren goed gezind en hebben voor fantastisch wandelweer gezorgd. Maar ook de wandelaars die terugkwamen met complimenten naar de organisatie voor het goed uitpijlen van de routes en de mooie routes die waren uitgezet. Natuurlijk waren er ook verbeterpunten te melden. Deze zal de wandelcommissie van DAK ter harte nemen voor de wandeltocht van 2022 die wordt gehouden op de laatste zaterdag van augustus (27 augustus) Vele dank gaat uit naar alle sponsoren die mede de wandeltocht mogelijk hebben gemaakt” Laat de wandelcommissie van DAK weten.

Foto’s zijn gemaakt door Roland van Riel

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen