Gelijkspel tussen RKDVC en Nieuwkuijk

Foto: WGF

Het seizoen 2021-2022 werd vandaag ingeluid met een derby. Nieuwkuijk mocht bij de competitie ouverture op bezoek komen bij RKDVC. Voor aanvang van de wedstrijd waren de gasten de favoriet voor deze middag. Immers zij kende goede resultaten in de oefenwedstrijden en bekerwedstrijden. Deze waren voor RKDVC duidelijk minder succesvol verlopen.

Gedurende de wedstrijd bouwde Nieuwkuijk dan ook een licht speloverwicht uit. Zij creëerde dan ook de meeste kansen. Daar tegenover stelde RKDVC veel werklust en inzet. Desondanks konden de Drunenaren niet voorkomen dat de gasten al in de 9de minuut op voorsprong konden komen. Na slordig uitverdedigen kwam de bal bij Rick van Buul waarna hij zeer eenvoudig de bal in het Drunense doel kon leggen, 0-1. Hierna kregen beide ploegen diverse doelmogelijkheden. Maar geen van deze kansen werd in een doelpunt omgezet. In de 31ste minuut kreeg Nieuwkuijk de uitgelezen kans om de voorsprong uit te bouwen.

Bij een diepe bal op Brent de Wijs werd hij onreglementair tegen de grond gewerkt. Hoewel de overtreding op de rand van strafschopgebied werd gemaakt besliste de scheidsrechter tot een strafschop. Deze werd door John van Dommelen genomen. Echter hij zag zijn inzet gekeerd worden door Jordan Levi. Ook hierna bleef het een zeer vermakelijke wedstrijd. En ook nu kregen de beide ploegen diverse doelmogelijkheden. Kort voor rust kwam Jan Bullens in balbezit. Na een fraaie pass van Sam Pieterse kon hij op het doel van de gasten af. Zeer beheerst lobte hij de bal over de doelman van de gasten, Daan Dekkers, en scoorde de gelijkmaker, 1-1.

Ook na rust kreeg het talrijke publiek een zeer vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. Over en weer vielen er kansen te noteren. Hierbij was Nieuwkuijk wel meer gevaarlijk. Maar zij stuitte hierbij op een welhaast niet te passeren sluitpost van RKDVC. Jordan maakte de ene fraaie redding na de anderen. De aanvallers van de gasten moeten wel hopeloos zijn geworden. Immers het Drunense doel bleek een onneembare vesting. In de 73ste was het opnieuw Jan Bullens die gevaarlijk kon worden. Nadat de bal in de defensie van Nieuwkuijk kon worden onderschept en de bal kwam bij jan. Die passeerde opnieuw Daan Dekkers erg knap en legde de bal zeer beheerst binnen, 2-1. Hierna volgde een slotoffensief van Nieuwkuijk. Maar opnieuw stuitte zij op de man off de match, doelman Jordan Levi. Echter moest ook hij buigen voor een verrassende uithaal van Mitchel Fitters in de eerste minuut van de blessure tijd, 2-2.

Beide ploegen konden leven met dit gelijkspel. De gasten omdat zij alsnog in de slotfase de gelijkmaker scoorde. RKDVC omdat zij dit resultaat verdiende dankzij een geweldige teamprestatie en een wedstrijd die met een enorme inzet werd gespeeld. Komende week staat de uitwedstrijd tegen BVV op het programma. Met eenzelfde inzet is ook in ’s-Hertogenbosch veel mogelijk

Opstelling RKDVC:        
Jordan Levy, Giel Brandts, Bas Verhoeven (Tom Verhoeven 81ste), Jan Bullens, Yannick van Zutphen, Maurice Adegeest, Ray Kivits, Rick van Woerkom (Bram van Delft 65ste), Sam Pieterse (Ingmar Voorhaar (57ste), Yuri Houtriet, Mathijs Fitters (Rody Stupers 57ste)

Scoreverloop:
0 – 1 Rick van Buul 9de min.
1 – 1 Jan Bullens 42ste min.
2 – 1 Jan Bullens 73ste min.
2 – 2 Mitchel Fitters 90+1 ste min.

Toeschouwers:  350

Overige uitslagen 3e klasse B
Vlijmense Boys – RWB 3-0
Gudok – ZIGO 3-3
VV Trinitas Oisterwijk – Waspik 4-2
Baardwijk – Haarsteeg 2-2
Gilze  – BVV 2-0

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen