Coen Vermeltfoort pakt brons op EK strandracen

Foto: Coen Vermeltfoort

De Europese titel in het strandracen is gegaan naar Samuel Leroux. De Fransman bleef in Duinkerke de Nederlanders Rick van Breda en Coen Vermeltfoort voor. Vermeltfoort die na afloop wist te melden “Ik ben gematigd tevreden want ik zou eerst helemaal niet meedoen omdat ik net een rustperiode heb gehad. Dus dit resultaat is boven verwachting. Maar er had misschien wel meer in gezeten”

Leroux is de opvolger van Ivar Slik
De beste strandracers verzamelden zich zondag in de Franse stad Duinkerke om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen strandrace. Na goed 25 kilometer was er sprake van een eerste schifting. Alex Colman, die op de weg uitkomt voor Sport Vlaanderen-Baloise, ging er alleen vandoor en wist een halve minuut uit te lopen op een achtervolgende groep. De groep bestond uit vier renners van ABLOC CT: titelverdediger Slik, Van Breda, Stijn Appel en Mārtiņš Pluto.

Nederlanders maken de koers, een Fransman wint 
De Fransman Leroux wist ook nog de sprong naar voren te wagen en bleek in de finale over de beste benen te beschikken. Leroux wist, ondanks een overmacht aan Nederlanders, de Europese titel te veroveren. Van Breda deed ook nadrukkelijk een gooi naar de titel, maar kwam net tekort. De bronzen plak ging naar Coen Vermeltfoort.

Europees kampioenschap strandrace 2021 Duinkerke – uitslag mannen 
1.  Samuel Leroux – in 1u24m28s
2.  Rick van Breda – op 7 sec
3.  Coen Vermeltfoort – op 19 sec

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen