Van Gerwen komt goed weg en bereikt kwartfinale

Foto: Screenshot/WGF

Michael van Gerwen heeft met veel moeite de kwartfinales bereikt van The Masters, een vooraanstaand toernooi in Milton Keynes. De 26-jarige Engelsman Luke Humphries bracht de Vlijmenaar aan het wankelen, maar liet bij een voorsprong van 9-8 in legs vijf kansen om de partij uit te gooien onbenut. Van Gerwen pakte daarna met 10-9 alsnog de winst bij zijn eerste optreden van dit jaar.

Van Gerwen had een bye in de eerste ronde en trof in de tweede ronde met Humphries de nummer 19 van de wereld. Van Gerwen, die het toernooi al vijf keer won, is de nummer 3 op de wereldranglijst. De 32-jarige Vlijmenaar kwam al vroeg in de partij op achterstand na een 108 finish en een 13-darter van Humphries. De Engelsman wierp even later 80 uit voor een 3-1 voorsprong. Van Gerwen kwam er daarna echter beter in en kwam in de zevende leg voor het eerst op voorsprong via dubbel 16.Een break volgde in de twaalfde leg, nadat de Nederlander tops wist te raken voor 7-5.
Daarna won Humphries  vier legs op rij en kon het duel in de achttiende leg afmaken. De voormalig jeugdwereldkampioen miste echter vijf matchdarts en zag Van Gerwen daarna gelijk maken via een 80 finish. De nummer drie van de wereld won het duel vervolgens dankzij een 16-darter in de laatste leg.

Van Gerwen speelt in de kwartfinales tegen Joe Cullen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen