Van Gerwen ongenaakbaar op vierde avond Premier League

Foto: Screenshot/WGF

Michael van Gerwen heeft de vierde avond van de Premier League Darts gewonnen. De Vlijmenaar verpletterde in Exeter in de finale de Schot Peter Wright: 6-0. Het was de eerste keer in deze jaargang van de topcompetitie dat Van Gerwen de finale had bereikt.

Dat deed hij door in de kwartfinales met duidelijke cijfers (6-1) af te rekenen met Welshman Jonny Clayton. In de halve finale volgde een al bijna net zo overtuigende zege op de Engelsman Michael Smith: 6-2.

Met slechts drie legs tegen meldde hij zich vervolgens voor een duel met Wright, bijgenaamd Snakebite. De regerend wereldkampioen kwam er helemaal niet aan te pas.

Het was de eerste ’toernooizege’ voor Van Gerwen dit jaar. Eind vorig jaar moest hij het WK verlaten na een positieve coronatest. Op de eerste drie avonden van de Premier League, dit jaar in een nieuw format met elke week een finale, strandde de 32-jarige Vlijmenaar steeds voortijdig. ‘́’Weer winnen geeft een fenomenaal gevoel”, meldde Van Gerwen op Twitter. “Ik heb steeds geweten dat het eraan zat te komen. Ik ben altijd in mezelf blijven geloven. Nu op naar de UK Open.”

Stand

Naam Weektitels Gewonnen wedstrijden Legsaldo Gewonnen legs Punten
Peter Wright 1 6 +6 41 10
Michael van Gerwen 1 5 +18 43 9
Jonny Clayton 1 5 +0 35 8
Gerwyn Price 1 4 +1 34 7
James Wade 0 4 -1 37 7
Joe Cullen 0 2 -6 26 3
Gary Anderson 0 1 -6 22 2
Michael Smith 0 1 -12 17 2

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen