Ein-de-lijk wint Nieuwkuijk weer eens bij Haarsteeg

Foto: WGF

Hoe lang is het geleden dat Nieuwkuijk bij Haarsteeg een competitiewedstrijd heeft gewonnen? Daarvoor moet je heel ver in het geheugen graven. “Daar is minstens twintig jaar overheen gegaan”, zegt Roy Fitters, assistent-trainer bij Kuijk. “Ik heb het niet eens meegemaakt.” SC Elshout won met 0-1 bij BZS en FC Drunen won de uitwedstrijd tegen OVV’67 met 0-4.

Zondag gebeurde het dan toch, werd het 1-2. Bijzonder voor de spelers en supporters, vooral voor Fitters. Doordat trainer Corné Verhoeven ziek was, zat hij op de bok. “En dan deze wedstrijd winnen, ik zal het nooit meer vergeten.” Dat Nieuwkuijk zich in deze niet zo’n beste derby verloste van het Haarsteeg-syndroom was te danken aan een andere Fitters, Mitchel. Hij nam beide doelpunten voor zijn rekening. “Typische Fitters-doelpunt”, vond Roy. “Hij kreeg twee aardige kansen, bleef beheerst en maakte het koelbloedig af.” Tussen de bedrijven door had Dave Treuren voor de gelijkmaker gezorgd.

Ercument Metin, trainer van Haarsteeg, kon zich maar amper verlaten op vaste spelpatronen. “Binnen een halfuur moest ik al drie keer wisselen. Daar ga je niet beter van spelen. Het werd na rust nóg erger, waren vanaf de 78e minuut mijn wissels op. Hebben we met tien man de wedstrijd uitgespeeld.”

Voor Joey Philipsen was het wedstrijd met een veel nostalgie. Hij heeft zo’n twintig jaar bij Haarsteeg gevoetbald, stapte over naar Kuijk en maakte dus deel uit van de elf die een klein voetbalwonder verrichtten.

RKDVC en Vlijmense Boys kwamen niet in actie vanwege coronabesmettingen.

Vierdeklasser SC Elshout reisde ook zonder trainer af naar BZS: Gilbert de Fijter was ziek. Dus werd Stan Muskens tot coach-voor-één-zondag benoemd. De speler was geblesseerd, vandaar. Hij kon terugkijken op een prima debuut, want Edgar Brok schoot blauw-witten naar een zege: 0-1. “Het is wel apart hoor”, zegt Muskens. “Op de bank is het toch anders dan op het veld.  Als voetballer denk je al snel dat je het wel aardig doet, maar vanaf de dug-out kijk je er toch wat anders tegenaan.”

Vijfdeklasser FC Drunen boekte een stevige overwinning tegen OVV’67: 0-4. Voor de rust zag het er niet naar uit dat de gasten zo makkelijk met drie punten aan de haal zouden gaan. “We probeerden met ons eigen spel, veel combineren dus, de tegenstander kapot te spelen”, legt trainer Ali Albayrak. “Maar dat lukte niet, had alles te maken met het slechte staat van het veld. Dus hebben we na voor de lange bal gekozen, vooral de flanken aanspelen.” En dat leverde wel vruchten op, drie ervan werden geplukt door Sinan Alkan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen