Kevin van Loon gaat ervoor

Foto: isabelle Aalders Van Loon

Voor de Drunense DAK atleet Kevin van Loon stond afgelopen vrijdag het NK U20 Speerwerpen in Amsterdam op het programma. Het was een zeer warme dag en er stond een hele stevige wind met vlagen. Kevin van Loon had zich in het voorjaar geplaatst voor deelname met een 4e seizoens afstand wat ook zijn persoonlijk record en clubrecord (DAK Drunen) was. Onderstaande zijn verhaal van afgelopen vrijdag.

“Mooi op tijd aanwezig en aan de opwarming begonnen, gelijk  even wennen aan de temperatuur en de wind want dat is toch wel een dingetje!. Voordeel is wel dat het voor iedereen gelijk is, maar een nieuw pr is na genoeg onmogelijk nu. Kevin moet bij de eerste 8 komen om door te mogen naar de finale. Na 3 pogingen lukt het hem niet om over de 50 meter te werpen.

Maar van de 14 deelnemers zijn er maar 2 die dat lukt in deze omstandigheden. Hij heeft de 5e afstand en mag door naar de finale. Normaal is de finale aansluitend alleen hebben de heren de aanloopbaan beschadigd, zover dat er hele stukken los zijn gekomen en het niet meer veilig is om hierop door te gaan. In overleg wordt besloten om aan de andere kant vd baan de finale te doen, alleen kan dat pas na afloop van het dagprogramma om ongeveer 21:00u!!, het is op dit moment pas 16:00u, dat belooft lang wachten!

Ondertussen wat te eten gezocht en in een schaduw plekje op de tribune de tijd volgebracht. Om 20:00u maar weer een waring-up begonnen. En uiteindelijk is het zover, het gaat weer beginnen. Iedere finalist heeft 3 pogingen, en de eerste 3 van de middag staan ook nog. 1e worp van Kevin, BAM! 52,89 meter nieuw PR, CR en 2e plaats. Andere verbeteren ook en Kevin zakt terug naar P4.

2e poging geen verbetering. Het komt aan op de laatste beurt, hij heeft 53,40m nodig voor het podium. Het is een hele goede worp, maar hoe goed? Wachten is op het score bord…. Ai 53,15m vreugde en teleurstelling tegelijk, een 4e plaats met een mega Persoonlijk en Club record. En de nummer 5 kwam ook nog op 3cm”

Maar 4e van Nederland, yeah!!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen