RKC Waalwijk geeft opnieuw 2-0 voorsprong weg

RKC Waalwijk heeft in de vierde speelronde met 2-2 gelijkgespeeld in de uitwedstrijd bij Vitesse in Arnhem. In de eerste helft kwamen de Geelblauwen op voorsprong door het doelpunt van Florian Jozefzoon en in de tweede helft Iliass Bel Hassani, maar Vitesse kwam met goals van Matus Bero en Ryan Flamingo terug tot 2-2.

In de eerste helft was het voornamelijk Vitesse dat het vijandelijke doel opzocht. Uit hoekschoppen kwamen Ryan Flamingo en Nikolai Baden Frederiksen aan de bal, maar Etienne Vaessen hoefde niet in actie te komen. Namens RKC was het Florian Jozefzoon met de eerste grote kans. Hij wilde de bal over Kjell Scherpen heen liften, maar de doelman was lang genoeg om dat tegen te gaan. Toch kwam RKC na ruim een half uur toch op voorsprong. Een perfecte steekpass van Patrick Vroegh lanceerde Jozefzoon, die hem heerlijk over Scherpen heen lobte: 0-1! De voorsprong betekende dan ook direct de ruststand.

Kort na de start van de tweede helft kreeg Vitesse twee enorme kansen op de gelijkmaker. Million Manhoef en Nikolai Baden Frederiksen vonden echter Vaessen op hun weg. Toch was het RKC dat de score verdubbelde. Iliass Bel Hassani stond achter de bal voor een vrije trap en schoot hem met links hard en zuiver achter Scherpen: 0-2! Waar RKC voorzichtig dacht aan de eerste driepunter, kwam Vitesse terug in de wedstrijd door een strafschop. Matus Bero bedacht zich geen moment en bracht de stand op 1-2. Vitesse wilde doordrukken en dat lukte uiteindelijk ook. Uit een corner werd Flamingo bereikt, die de 2-2 in de verre hoek kopte. De gelijkmaker zorgde voor nieuwe energie bij de thuisploeg, dat gretig op zoek ging naar de voorsprong. Bijna vond het die ook, maar Mohamed Sankoh schoot in kansrijke positie naast. Namens RKC kwamen in de absolute slotfase Juriën Gaari en Saïd Bakari nog dreigend voor de goal, maar de Geelblauwen konden niets meer aan de score veranderen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.