Eerste driepunter voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft de eerste drie punten van het Eredivisieseizoen binnen! In eigen huis werd Excelsior met maar liefst 5-2 verslagen. Voor rust was het Excelsior dat tweemaal de wedstrijd leidde, maar in de tweede helft wist RKC de wedstrijd overtuigend naar zich toe te trekken.

De eerste helft ging van start en het was RKC Waalwijk dat meteen het initiatief nam. Het spel werd vooral op de helft van Excelsior gespeeld, maar toch waren het de gasten die vroeg op voorsprong kwamen. Invaller Julian Baas, ingebracht voor de geblesseerde Marouan Azarkan, vond het net namens de Rotterdammers: 0-1.  RKC liet zich niet kennen en bleef kansen creëren, wat vlak voor rust ook resulteerde in de gelijkmaker. Uit een hoekshop werd Shawn Adewoye bereikt, die met het hoofd de gelijkmaker én zijn eerste goal in het Betaalde Voetbal maakte. Toch moest RKC alsnog een achterstand verwerken, want Redouan El Yaakoubi kopte ook raak uit een corner. Hierdoor gingen de Geelblauwen met 1-2 de rust in en moest er uit een ander vaatje worden getapt.

In de tweede helft was RKC duidelijk de betere partij en zocht het dominant de gelijkmaker. Al snel scoorde Pelle Clement de gelijkmaker na een prachtige steekpass van Vurnon Anita en de voorzet van Julian Lelieveld. RKC, met de support van de fans in de rug, wilde meer en joeg op de voorsprong. Op precies een uur spelen was het Thierry Lutonda met een geweldige goal. De linksback kreeg de bal voor de voeten en schoot hard via de onderkant van de lat de 3-2 binnen! Toch bleef het nog lang spannend met maar één doelpunt verschil tussen beide teams. Tien minuten voor tijd kwam daar echter een einde aan. Uit een corner van Dario van den Buijs was het uitgerekend Anita die prachtig raak kopte. Als kers op de taart mocht ook Michiel Kramer zich nog bij de doelpuntenmakers voegen, waarmee de wedstrijd eindigde in een stand van 5-2.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.