Clubkampioenschappen op de weg van Toerclub BOS

Foto: BOS

Na 2 jaar afwezigheid kon Toerclub BOS uit Elshout eindelijk weer de clubkampioenschappen organiseren, op de wielerbaan in Nieuwkuijk. Er werd gestreden in 2 categorieën: Toer en Sport, die ieder 3 onderdelen moesten afwerken. Aansluitend een prima BBQ bij Biekens Groenten in Elshout.

Zondagochtend 9 uur werd er verzameld op de wielerbaan voor het eerste onderdeel “Schat je snelheid”, over onbekende afstand. Het bleek voor diverse leden lastig om hun snelheid vooraf in te schatten. “Het is kei moeilijk om zachtjes te rijden,” zei Jeffrey, die normaal graag hard op kop rijdt.

Het tweede verrassingsonderdeel Sur Place bleek eveneens niet eenvoudig. Zolang mogelijk stil op je fiets zitten met maximaal 1 meter speelruimte. Toch waren er diversen die 9 en 11 seconden stil bleven staan.

Daarna de grote finale: De afvalrace in 2 categorieën. In beide groepen werd hard maar vooral slim gereden. Effe iets anders dan de zondagochtendritten. Ook ondergetekende werd gefopt en moest te vroeg naar zijn zin het toneel verlaten. Bij de Toer-afdeling was de terechte winnaar op alle onderdelen Wijnand van Son, met Peter van de Hoven en Hans Verhoeven als respectievelijk 2e en 3e.

Bij de Sport-groep was het spannender. Uiteindelijk klopte Dick van Delft de vorige clubkampioen John Verkooijen met een slimme explosieve sprint. Dick had ook de andere onderdelen redelijk goed gedaan en werd met 1 punt verschil clubkampioen. Jan Walravens en Peter van de Wiel werden 2e en 3e. Daarna de BBQ, die was minstens zo zwaar. Na héél veel sterke verhalen werd de dag afgesloten, net voor het donker werd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen