RKDVC boekt vijfde zege op rij, VV Nieuwkuijk blijft ook winnen

In de derde klasse C boekte RKDVC ten koste van rode lantaarndrager FC Tilburg zijn vijfde zege op rij: 2-0. Haarsteeg verloor bij koploper Zwaluw VFC, VV Nieuwkuijk blijft tweede op de ranglijst door winst bij BVV (2-3). In de vierde klasse verloor zowel FC Drunen als Sc Elshout.

Al na een halve minuut stelde aanvoerder Maurice Adegeest de doelman van Tilburg op de proef. Een teken dat het een heel makkelijke middag zou worden voor de thuis club tegen de hekkensluiter, die pas twee puntjes had gepeurd. Maar schijn bedroog. De gasten speelden heel aardig, kregen kansen bij de vleet. Maar het leek wel of ze opdracht van hun trainer hadden gekregen om niet te scoren. Zelfs een strafschop, nadat Adegeest was weggezonden vanwege een handsbal op de doellijn, was aan de fusieclub niet besteed.

Dat kostte FC Tilburg de kop. Damian van Bijnen kopte na rust wel raak, Ian Storchart profiteerde van geklungel van de doelman: 2-0. “Als je bij de eerste vier wil eindigen, moet je zulke lelijke wedstrijden ook winnen”, zei Thijs Lammers, die begin dit kalenderjaar nog in het elfde voetbalde na afloop.

Haarsteeg ging bij koploper Zwaluw VFC hard onderuit: 5-0. In Vught kwamen de blauw-witten een oude bekende tegen: Martin de Laat. Die hadden ze liever niet tussen de kalklijnen gezien, want de voormalig speler van Haarsteeg had met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de stevige nederlaag. “In mijn ogen is Zwaluw samen met Nieuwkuijk de belangrijkste kandidaat voor de titel”, zei Ercument Metin. In ieder geval is het geen lekkere generale voor komende zondag, dan komt RKDVC op bezoek.

Voor Nieuwkuijk ging alweer de vlag uit. Bij BVV werd met 2-3 gewonnen. Het was een heel lastig potje voor de nummer twee, die op een 1-0 achterstand kwam. Maar Brent de Wijs, die in een topvorm steekt, liet de wedstrijd met twee doelpunten kantelen. De Bosschenaren kwamen weliswaar nog op gelijke hoogte, uiteindelijk schoot Jorg Toebak Kuijk naar de winst. Toebak is aan heel opmerkelijk seizoen bezig. Net gearriveerd in de selectie moet hij het doen met invalbeurten van hooguit 25 minuten. Maar in de laatste drie wedstrijden scoorde hij telkens weer.

De wedstrijd van Vlijmense Boys tegen DVG werd afgelast vanwege het overlijden van de moeder van Bjorn van Bijnen, spits van Vlijmense Boys.

In de vierde klasse E verloor FC Drunen met 2-1 bij Buren. Hoewel het een sportieve wedstrijd, waarin Sinan Alkan in de slotfase de aansluitingstreffer scoorde, spuwde trainer Ali Albayrak toch zijn gal over de scheidsrechter. “Het is niet meer te verkroppen met wat wij de laatste weken meemaken met arbiters. Ze zoeken ons, tegenstanders mogen veel meer. Komt nog bij: vandaag floot-ie in de 89e minuut af, terwijl er vijf wissels waren doorgevoerd.” Albayrak kan het niet hard maken, maar denkt dat de samenstelling van zijn elftal in rol speelt in het arbitreren. “We hebben veel Turkse jongens, overigens allemaal in Nederland geboren. En dat werkt kennelijk in ons nadeel.”

Toen een paar maanden geleden Gilbert de Fijter bekendmaakte dat hij na negen seizoenen zal stoppen als trainer van SC Elshout, werd in de selectie en de technische staf voorgenomen om er mooi afscheid van te maken. Het liefst in de vorm van een periodetitel. De realiteit na de nederlaag tegen Wilhelmina (1-0) is voorlopig anders: de blauw-witten staan in de gevarenzone. De Fijter klampt zich vast aan het verleden. “We hebben in de winterstop ook een keer slecht voorgestaan, daarna is alles op zijn pootjes terechtgekomen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.