Districtskampioenschappen judo Zuid-Nederland met deelnemers JC Drunen

Foto: JC Drunen
Zaterdag 28 januari 2023 waren weer de jaarlijkse districtskampioenschappen (DK) judo in Zuid-Nederland, vorig jaar nog goed voor een JC Drunen-plaatsing voor het nationaal kampioenschap (NK). Deze keer werd de club vertegenwoordigd door Jurre Bonke, Bjarne Jensen, Fivianne de Peffer, Jet Stoof en Nick Vingerhoets.
In de ochtend mochten Jurre en Bjarne aantreden als nieuwkomers in hun klasse. Beide bleven goed op de been en kregen zelfs een enkele scoringskans tegen hun meer ervaren tegenstanders. Jurre was dicht bij een wurging en de tweede tegenstander van Bjarne liet zich bijna door hem werpen. Helaas mochten ze ieder na twee wedstrijden al vanaf de zijkant anderen aanmoedigen, en zich voorbereiden op hun volgende toernooi.
In de middag mocht Fivianne de mat op en werd in de eerste wedstrijd meteen stevig op de proef gesteld. Ze had het grootste deel van de wedstrijd het initiatief en er moest uiteindelijk een ruime verlenging (golden score) aan te pas komen waarbij ze helaas net aan het kortste eind trok. Daarna wachtten nog twee tegenstanders die helaas allebei een maatje te groot waren.
Op de mat naast haar opende Jet tegelijkertijd in haar eerste wedstrijd met een uchi-mata die haar direct de winst opleverde. In de drie wedstrijden daarna was er een veelvoud aan net-niet-scores en bleek ze zelf maar moeilijk uit balans te krijgen. Helaas moest ze uiteindelijk toch een paar net-wel-scores incasseren maar we gaan haar net als vorig jaar weer terugzien op het NK!
Ook kwam deze dag Nick in actie al was dat in een wat ander schema dan gehoopt. In zijn klasse was hij de enige deelnemer en ook in de klasse boven hem was slechts één kandidaat. Zodoende werkte hij drie lange en slopende wedstrijden af tegen dezelfde tegenstander in een best-of-three. Hoewel zijn tegenstander zwaarder was en zich erg defensief opstelde deed Nick er alles aan om hem in beweging te krijgen, en was een paar keer dicht bij een score zoals met een fraai ingezette offerworp. Het mocht uiteindelijk niet baten voor de winst al was dat niet onverdiend geweest.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen