Gezellige Clubkampioenschappen bij AquAmigos

Foto: AquAmigos

Zondag 5 februari 2023 was er in zwembad Die Heygrave in Vlijmen eindelijk weer de AquAmigos clubkampioenschappen. De laatste keer was alweer in 2019, maar gelukkig zijn die corona perikelen voorbij.  Er waren deze keer maar liefst 50 man die vanaf 13.00 uur gezamenlijk het bad gingen klaarmaken om een leuk clubkampioenschap te realiseren.

Tijdens deze wedstrijd zwemmen jongeren en ouderen, waterpoloërs, snorkelaars en wedstrijdzwemmers allemaal in kleine poultjes tegen elkaar. De jongste was dan ook Liv die pas 7 jaar is en de oudste was Jan die maar liefst 62 lentes jong is.

Alle zwemmers moesten dan ook een aantal keer te water om totaaltijden bij elkaar te zwemmen. Ze zwommen allemaal de vrijeslag, rugslag en schoolslag. De jongeren 50m en de ouderen 100meters. Dan waren er voor de wedstrijdzwemmers ook nog de vlinderslag, terwijl de waterpoloërs 50m met bal zwommen en de snorkelaars 50m met snorkel.  Als laatste hebben we altijd een ludieke estafette voor de teambulding waar teams van 10 zwemmers ”groot en klein door elkaar” een opdracht moeten uitvoeren en elkaar als team moeten helpen. Elk team kreeg één T-shirt. De opdracht was dan ook 50m te zwemmen met T-shirt aan wat zeker voor de jongeren niet gemakkelijk is en dan halverwege ook nog over een mat geklommen moest worden. Het was dan ook geweldig om te zien dat zwemmers als team elkaar hielpen met het uit doen van de shirts en vervolgens weer bij de volgende aan te doen die weer snel te water mocht.

Op alle tijden die gezwommen waren werd er bij alle leeftijden een limietformule op los gelaten zodat ook de jongeren best clubkampioen zouden kunnen worden. Het was dan ook leuk om te zien dat bij de heren/jongens Timo Boom (14jr) de snelste was, gevolgd door Roel v Houwelingen (16) en Bart de Hoogt (17). Bij de dames/meisjes was goed te zien dat alle leeftijden kans konden maken om clubkampioen te worden. Uiteindelijk was Danielle Reijnders (37) hier de snelste gevolgd door Pien v Houwelingen (12) en als derde was Milly v Houwelingen (11).

Door de limietformule wist ons jongste zwemstertje Liv van Nooij uiteindelijk de 4e plaats te pakken.  Een hele grote bewondering ging verder uit naar Jan de Laat ( master en oudste deelnemer ) die de 100 meter vlinderslag heeft gezwommen en gehaald, petje af voor deze prestatie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen