Knap beroerd weekend voor Heusdense voetbalclubs

24 apr 2023, 11:37 Sport
img 3705
Vier van de zes voetbalverenigingen leden een nederlaag. Alleen Haarsteeg pakte een punt. RKDVC was vrij. Voor Nieuwkuijk was het de tweede nederlaag van seizoen, Vlijmense Boys ging hard onderuit tegen SCG 18, SC Elshout verloor nipt van Buren (1-0) en FC Drunen ging ook onderuit bij Jan van Arckel.
Derdeklasser Haarsteeg speelde bij ZIGO gelijk: 1-1. Na rust opende Belmin Popara de score. Daarna kregen de gasten in Tilburg nog een paar aardige kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar die werden verkwanseld. En dat kwam de mannen van trainer Ercument Metin duur te staan, want in de extra tijd kwam ZIGO langszij. “Het is een oude voetbalwet, maar vandaag liet die weer eens gelden”, treurde Metin. “Als je het zelf niet afmaakt, krijg je de kous op de kop.”
Vlijmense Boys ging tegen SCG 18 hard onderuit: 0-5. Tot een kwartier voor tijd had de gastheer nog uitzicht op een resultaat, maar toen de ploeg uit Sint-Michielsgestel zijn tweede doelpunt scoorde, ging het hard. “We hebben ook niet meer verdiend dan een nederlaag”, vond leider Hans Paijmans, “want we speelden een slechte wedstrijd.”
Voor Nieuwkuijk, dat aan een geweldig goed seizoen bezig is, zijn de kansen op de titel stevig gereduceerd na de tweede nederlaag op rij. Bij FC Engelen werd het 2-0. Kuijk kwam al snel op een achterstand. Dat repareren lukte niet. “We konden maar amper een vuist maken”, zag trainer Corné Verhoeven, die sterkmakers zoals Rick van Buul en Brent de Wijs nog altijd moet missen. Over de titelkansen: “Die zijn we nog niet vergeten, maar die moeten we voorlopig parkeren.” Zwaluw VFC won wel, heeft nu vijf punten voorsprong. Maar de koploper komt nog naar Nieuwkuijk toe.
In de vierde klasse F ging SC Elshout bij Buren met 1-0 onderuit. Buren heeft de punten harder nodig dan de blauw-witten. “Zag je ook terug in het spel”, vond trainer Gilbert de Fijter. “Ze staken er veel meer energie in, bij ons was tot aan het doelpunt een slappe hap.” Daarna draaide de gasten de gaskraan meer open. En dat leidde tot de gelijkmaker. “Maar de scheidsrechter had niet gezien dat de bal over de doellijn was gegaan.” Patrick Buijs had ook pech: zijn inzet belandde tegen de lat.
FC Drunen ging ook onderuit, bij Jan van Arckel werd met 4-1 verloren. “Een heel geflatteerde nederlaag”, vond trainer Ali Albayrak. “Voor de rust was het matig aan onze kant, erna kwamen we sterk voor de dag.” Osman Bostanci scoorde de aansluitingstreffer, maar twee minuten later benutte de ploeg uit Ammerzoden, die volgend seizoen naar het zaterdagvoetbal gaat, een terecht toegekende strafschop. Het bleek de nekslag. De nummers laatst en voorlaatst gingen ook onderuit. “Dat is het goede nieuws. We moeten ervoor zorgen dat we niet rechtstreeks degraderen.”
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.