FC Den Bosch ook een maatje te klein voor FC Dordrecht

FC Den Bosch speelde vrijdagavond in eigen huis tegen het hooggeklasseerde FC Dordrecht. De bezoekers wisten kort voor én na rust te scoren, binnen een uur stond de eindstand van 0-3 op het scorebord.

Er waren drie wijzigingen in de basis voor FC Den Bosch ten opzichte van de verloren wedstrijd in Maastricht. Hegyi, Ogbaidze en Vicario kwamen terug na interlandverplichtingen en keerden direct terug in de basis. Ojrzynski, Mbete en Ikeshita werden hierdoor uit het basiselftal gezet voor deze wedstrijd.

Na tien minuten konden de eerste kansen genoteerd worden voor beide ploegen. Ogbaidze kreeg de eerste kans, een schietkans van binnen de zestien. Maar de Georgiër raakte de bal niet goed waardoor die over het doel vloog. Hierna was het de beurt aan FC Dordrecht om gevaarlijk te worden. Gyamfi raakte de bal niet goed toen hij deze probeerde weg te werken, waardoor een scrimmage ontstond in het strafschopgebied van FC Den Bosch. Spits Kriwak kreeg een kans om te koppen, maar zijn inzet werd voor de lijn gekeerd door Henning. In deze actie raakten Kriwak en Nick de Groot beide geblesseerd aan het hoofd. Kriwak moest hierdoor het veld verlaten. Nick de Groot kon nog wel door, al moest de linkervleugelverdediger dit wel met een tulband doen.

Tien minuten later kreeg FC Den Bosch een grote kans om op voorsprong te komen. Een vrije trap net buiten de zestien werd door Vicario in de muur geschoten, waardoor de thuisploeg een hoekschop kreeg. Bij deze hoekschop werd Kacper Kostorz zijn hoofd gevonden, maar de Poolse spits kopte net voorlangs waardoor het 0-0 bleef.

Op slag van rust kwam FC Dordrecht uit het niets op voorsprong. Dylan Mbayo dribbelde naar binnen vanuit de rechterflank en gaf de bal aan Shiloh ’t Zand. De huurling van Feyenoord nam de bal aan en haalde vlug uit. Het schot wist doel te treffen en De Schapekoppen op voorsprong te zetten. Met een 0-1 tussenstand gingen de ploegen rusten.

Toen de tweede helft vijf minuten oud was wist FC Dordrecht hun voorsprong te verdubbelen. Na een ingestudeerde vrije trap routine kwam Dylan Mbayo voor het doel. Het schot uit een lastige hoek ging tussen doelman Hegyi zijn benen door en belande zo in het net. Tegendoelpunten net voor en net na rust vormde een lastige uitgangspositie voor FC Den Bosch om in De Vliert een resultaat te boeken tegen de bezoekers uit Dordrecht.

Nog voor het uur op de klok stond maakte FC Dordrecht een derde. Dylan Mbayo wist wederom Shiloh ’t Zand te vinden. Laatstgenoemde ontving de bal binnen de zestien en haalde verwoestend uit. De bal vloog in de verre hoek binnen en een 0-3 tussenstand werd een feit. Na het doelpunt werden er verschillende bekers op het veld gegooid vanuit het vak van de bezoekende supporters, waardoor de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd.

In de 70e minuut kregen de bezoekers twee kansen om de score te vergroten. Suray mikte van afstand op de kruising, doelman Hegyi wist deze bal knap uit de bovenhoek te duiken. Hierna volgde een hoekschop waaruit invaller Smolarczyk net naast schoot.

Het restant van de wedstrijd werd zonder al te veel hoogtepunten uitgespeeld. FC Den Bosch kon geen slotoffensief maken en FC Dordrecht leek content met de 0-3 stand. Deze stand werd dan ook de einduitslag.

FC Den Bosch: Hegyi, Zelalem, Oulad M’Hand (62. Verbeek), De Groot, Van Grunsven (62. Van den Bogert), Vicario (77. Van Hedel), Maas, Henning, Ogbaidze (62. Boumassaoudi), Gyamfi (62. Mulders), Kostorz (87. Laros)

FC Dordrecht: Plogmann, Seydoux, Tsoungui (62. Smolarczyk), Hilton (62. Brito), Receveur, Mbayo (73. Segecic), Kriwak (14. Osundina), Kluivert, Suray (73. Bronkhorst), ‘T Zand, Sebaoui (73. Shein)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.