Maurice Adegeest RKDVC: Precies een jaar na de operatie

Foto: Arjan van Dongen

De rentree na zijn kruisbandblessure kwam eerder dan verwacht, maar Maurice Adegeest kreeg na enkele wedstrijden een lichte terugslag. Zondag hoopt de aanvoerder er weer te staan, als zijn RKDVC het opneemt tegen Haarsteeg. “Met hopelijk een doelpuntje nadat ik ben ingevallen.” Vertelt de voetballer van RKDVC aan 073 Voetbal.

Exact een maand geleden maakte Adegeest weer zijn eerste minuten, thuis tegen EVVC. “Ik kreeg in de rust groen licht van mijn fysio, indien het echt nodig was. Een mooie verrassing en helemaal top dat we toen ook nog de periode pakten”, kijkt hij daar met een grote glimlach op terug. “Daarna volgden nog twee invalbeurten, maar ik moest de afgelopen twee weken weer rust houden van de fysio. Hopelijk kan ik zondag weer meedoen in de derby.”

Het ongetwijfeld weer massaal opkomende publiek zal de captain sowieso maximaal tien à vijftien minuten in actie zien. “Duurt lang zo’n revalidatie”, zegt hij met een knipoog. “Dit weekend is het precies een jaar na de operatie. Zou mooi zijn als er een doelpuntje invliegt in de slotfase.”

Niet expres
RKDVC draait goed mee in de 3e klasse C, al is er na het behalen van de periodetitel toch wat verandering in het spel en de mentaliteit zichtbaar. “Dat gaat natuurlijk niet expres”, zegt Adegeest, “maar dan is een derbywedstrijd wel extra lekker om het vuur weer terug te krijgen. Er waren veel pijntjes, maar de timing van het paasweekend viel gunstig en er zitten ook weer twee schorsingen op. We zijn dus weer op volle sterkte.”

Zelf is hij blij ook weer mee te kunnen doen: “Zeker omdat ik vorig jaar beide wedstrijden tegen Haarsteeg moest missen. Bij de eerste was ik geschorst vanwege rood voor hands op de doellijn en twee weken later scheurde ik m’n kruisband en meniscus, waardoor ik de return ook niet meedeed.”

Geholpen
Het feit dat Damian van Bijnen dit seizoen weer een lange tijd fit is, heeft RKDVC erg geholpen, denkt zijn teamgenoot: “Die metselt de verdediging dicht, samen met Bas Verhoeven, en scoort ook nog regelmatig een belangrijk doelpunt. Fijn dat onze spits Pim van Hulten er dit weekend ook weer bij is. We misten hem tegen SCG, omdat hij teveel gele prenten had gepakt, maar heeft er nu 14 inliggen in de competitie en was de vorige keer goed voor twee goals tegen Haarsteeg, dus we kunnen ‘m heel goed gebruiken.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen