Nipte nederlaag FC Den Bosch in laatste thuiswedstrijd van seizoen

FC Den Bosch speelde vrijdagavond in een uitverkochte Vliert tegen FC Emmen. Ondanks de uitstekende sfeer op de tribunes, het goede spel en de kansen verloren de Bosschenaren nipt van FC Emmen. 1-2

Drie wijzigingen na de tegen VVV-Venlo gewonnen wedstrijd. Danny Verbeek, Nick de Groot en Rein van Hedel stonden in de basis. Dit ging ten koste van Shalve Ogbaidze, Mees Laros en Jaron Vicario. Voor Rein van Hedel betekende dit zijn basisdebuut in de hoofdmacht van FC Den Bosch.

In de openingsfase werden weinig tot geen echte kansen gecreëerd. Kort voor het eerste halfuur verstreken was kwam FC Den Bosch zich melden bij het doel van bezoekers FC Emmen. Een voorzet van Nick de Groot werd door Danny Verbeek handig in een keer verlengd in de loop van Rik Mulders. De opstomende rechtsback haalde overtuigend uit maar de bal vloog net voorbij de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later was het Salah-Eddine Oulad M’hand die van afstand uithaalde. Doelman Oelschlägel liet de bal door zijn handschoenen glippen, maar de bal rolde over de achterlijn.

Toch was het FC Emmen dat tien minuten voor rust de voorsprong nam. Een lange bal van achteruit viel uit de kluts voor de voeten van  Parzyszek. De Poolse spits haalde ineens uit en wist het net te vinden. 0-1 voor FC Emmen. Met deze stand werd halverwege de wedstrijd gerust.

Na tien minuten in de tweede helft mocht FC Den Bosch de eerste kans noteren. Een fraai hakje van Rein van Hedel viel voor de voeten van Kacper Kostorz. De spits schoof de bal terug op Rein van Hedel, waarna de basisdebutant uithaalde maar hij zag zijn schot geblokkeerd worden.

Net voor het uur verdubbelde FC Emmen de score. Bradly van Hoeven gaf een voorzet die Vicente Besuijen bij de tweede paal binnen volleerde. 0-2.

Een kwartier voor tijd bracht FC Den Bosch de spanning terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Boumassaoudi viel voor de voeten van Ricardo Henning. De verdediger twijfelde niet en haalde verwoestend uit. De bal vloog snoeihard binnen, waardoor de Bosschenaren weer een weg terug vonden in deze wedstrijd. Dit was het eerste doelpunt van Ricardo Henning in dienst van FC Den Bosch!

FC Den Bosch bleef na de aansluitingstreffer aanzetten om de gelijkmaker klaar te spelen. Vijf minuten voor tijd leverde dit ook een grote kans op. Van Bakel probeerde van dichtbij uit te halen maar zijn schot werd geblokkeerd. Hierna kon Kostorz met linksuithalen, maar zijn schot verdween naast het doel. De Bosschenaren bleven zich melden bij het doel van FC Emmen.

In het begin van de blessuretijd was FC Den Bosch weer dichtbij. Luke Mbete kopte een voorzet van Rik Mulders op de lat. De inzet van de huurling van Manchester City viel tot tweemaal toe op de lat waarna de bal op het dak van het doel belandde. FC Emmen wist in de verder extra speeltijd de druk van FC Den Bosch te weerstaan. In de laatste thuiswedstrijd verloor FC Den Bosch nipt van FC Emmen. 1-2.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij FC Eindhoven. Tot dan.

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert (64. Henning), Mbete, Zelalem (89. Barglan), Van Hedel (64. Boumassaoudi), Oulad M’hand (71. Van Bakel), Verbeek, De Groot (71. Laros), Van Grunsven, Mulders, Kostorz

FC Emmen: Oelschlägel, Te Wierik, Heylen, Vos, Hardeveld, Kieftenbeld, Bernadou (71. Scholten), Besuijen (87. Dirksen), Smeets, Van Hoeven (59. Brouwer), Parzyszek (71. Konings)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.