RKDVC in voorbereiding voor nacompetitie

mei 14 , 10:34 Sport
img 1473
In de bakoven van Alem – het prachtige sportpark ligt in een zonk – pakte RKDVC een punt: 1-1. Voor Alem was er alles aan gelegen om zeker niet verliezen, voor de Drunenaren om de boel heel te houden. “Ons perspectief is heel anders, want wij gaan de fijne nacompetitie in”, zegt trainer Jasper Koole, die voor rust Daan Lucas zag scoren. “We zien deze wedstrijd als een voorbereiding, niet meer of minder.”
Het was de eerste keer in de historie dat RKDVC op bezoek ging bij Alem voor een competitiewedstrijd. Thuis won RKDVC nipt met 1-0, vandaag kwam men niet verder dan een gelijkspel. Het eerste gevaar kwam op deze warme zondagmiddag van Alem. Na een fout in de opbouw kon Wessel van Esch van dichtbij een schot keren en de terugkomende bal werd gelukkig hoog over geschoten. De eerste goede aanval van RKDVC betekende meteen de 0-1. Een voorzet van rechts van Ingmar Voorhaar werd bij de tweede paal binnen getikt door Daan Lucas. Kort daarna ging een volley van Ingmar Voorhaar over en Simon van der Werff zag zijn schuiver gestopt door de keeper. Alem was vooral met uitbraken gevaarlijk via de snelle spits Steenbekkers maar de Drunense verdediging greep steeds goed in.
Na rust kwam RKDVC nauwelijks tot goede uitgespeelde kansen. De enige doelpogingen waren enkele schoten van afstand. Tien minuten voor tijd kwam RKDVC heel goed weg toen een prima voorzet van rechts met de kop volledig gemist werd door een van de spitsen van Alem. Drie minuten later kwam Alem dan toch langszij. Aanvoerder Steenbekkers kwam vanaf links het strafschopgebied binnen en zijn schot ging er in de kluts via een DVC-er in. RKDVC kon er bijna alsnog vandoor gaan met de overwinning. Echter een toegekende penalty na een overtreding op Daan Lucas werd uiteindelijk na overleg tussen de scheidsrechter en de grensrechter van Alem toch niet gegeven. Er werd besloten dat juist Alem de vrije trap mee kreeg. Zo moest RKDVC genoegen nemen met een gelijkspel. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Nulandia. Zij zijn nog niet zeker van rechtstreekse handhaving. Vanaf deze plaats wil RKDVC ook Nieuwkuijk feliciteren met het dik verdiende kampioenschap.