mei 15 , 15:53 Sport
w e
Na 10 seizoenen in de vierde klasse gaat SC Elshout volgend seizoen uitkomen in de 5e klasse, dat is natuurlijk voor niemand prettig, maar het feit ligt er. De club gaat gewoon door met de spelers en trainer Roy Fitters, want aan de inzet en sportiviteit heeft het niet gelegen.
Het kwartje viel dit seizoen vaak net de verkeerde kant op. De supporters laten de spelers zeker niet in de steek. Nu verhuizen naar een trapje lager en hopen misschien over een paar jaar weer een trapje hoger te mogen stappen.
De één na laatste wedstrijd van het seizoen was uit tegen Wilhelmina. Beide ploegen hadden punten nodig, Wilhelmina voor een beoogd periodekampioenschap, Elshout voor de nacompetitie, de laatste kans om te handhaven in de vierde klasse.
Wilhelmina had de eerste 30 minuten het meeste balbezit met wat kleine kansen, SC Elshout kreeg via de counter ook wel kansen op een doelpunt. Na 30 minuten scoorde Wilhelmina de openingstreffer wat tevens de ruststand was.
De tweede helft hetzelfde spelbeeld en Wilhelmina scoorde de 2-0 na 20 minuten. Na de 2-0 kreeg Elshout wat meer grip op de wedstrijd en Gijs de Kortscoorde de 2-1. Elshout zag de 2-2 afgekeurd worden, volgens de scheidsrechter ketste de bal via de lat niet achter de doellijn helaas. Om toch nog een puntje te halen werd er gewisseld van tactiek, hierdoor kreeg Wilhelmina voorin meer ruimte en snel werd het 3-1 en 4-1. Een beetje geflatteerde uitslag en tot overmaat van ramp won HRC ‘14 in de competitie en zo was de nacompetitie uit zicht voor Elshout en wordt er rechtstreeks gedegradeerd naar de vijfde klasse. Bedankt Niels van Iersel, Willem Sangers en Sam van Bokhoven voor jullie grote inzet.