Drie Vlijmenaren pakken Nederlandse titel met Carambole Brabant

Foto: Ingrid van Hemert De Veemarkt

In de Veemarkt te Doetinchem vond op zaterdag 8 en zondag 9 juni met vier teams de finale kadercompetitie biljarten  plaats. In deze strijd om de Nederlandse titel trok Carambole Brabant aan het langste eind. Het team uit Rumpt behaalde 20 punten uit 3 wedstrijden. Runner-up BVC/Targa uit Castricum verzamelde 15 punten. ’t Ivoor 2 Boxtel kwam tot 12 punten en het Venlose SSV sloot de rij via 7 punten.

Carambole Brabant met in het team drie Vlijmenaren Marco Kivits, Henk van der Wiel en Maikel van de Donk wist alle drie duels met een positief resultaat af te sluiten. Tegen BVC/Targa en SSV werd telkens 6-3 winst behaald. Tegenstander ’t Ivoor 2 werd zelfs met 8-1 opzij gezet.

Kopman Marco Kivits en tweede man Gerrie van Eck bleven in twee van de drie partijen aan de goede kant van de score. Frank Vermeulen behaalde de volle buit na drie ontmoetingen. Henk van de Wiel kwam in zijn beide wedstrijden tot remise. Maikel van de Donk trad eenmaal aan en behaalde een positief resultaat. Na het seizoen 2014-2015 betekende dit de tweede Nederlandse kadertitel voor vereniging Carambole uit Rumpt. Volgend seizoen heeft men zelfs vier teams in de competitie. Dit is nog niet eerder voorgekomen in de historie van deze vereniging.

Eindstand:
1. Carambole Brabant 20 punten
2. BVC/Targa Team 15 punten
3. ’t Ivoor 2 12 punten
4. SSV 7 punten

Vlnr: Henk van de Wiel, Marco Kivits, Frank Vermeulen, Gerrie van Eck en Maikel van de Donk. Foto: Ingrid van Hemert De Veemarkt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen