Coen Vermeltfoort verlengt contract bij het VolkerWessels Cycling Team

20 sep , 10:45 Sport
stijn pappot coen vermeltfoort
Coen Vermeltfoort rijdt ook in 2025 voor het VolkerWessels Cycling Team. De 36-jarige sprinter was dit jaar niet meer zo dominant in het continentale peloton als voorgaande jaren, maar rijgt nog steeds de (goede) uitslagen aan elkaar vast.
Vermeltfoort rijdt ondertussen al vijf jaar voor VolkerWessels. De afgelopen jaren won de sprinter bijna alles wat er te winnen viel op het continentale niveau. Zo zegevierde hij in de Ronde van de Achterhoek (2022), Ster van Zwolle (2023, 2021) en de Ronde van Overijssel (2023 en 2022). Dit jaar moest de Nederlander het vooral doen met ereplaatsen. Hij werd tweede in de Slag om Woensdrecht, derde in de Ronde van Overijssel en vierde in de Omloop van het Waasland.
Bij de ploeg is men nog altijd tevreden over de prestaties van Vermeltfoort. “Ondanks dat hij dit jaar geen wedstrijden op UCI-niveau wist te winnen, is hij nog altijd heel belangrijk voor onze ploeg en tikt hij nog steeds een heel hoog niveau aan”, vertelt ploegleider Allard Engels. “Hij is ook een echte teamplayer.”
Vermeltfoort rijdt al sinds 2007 in het peloton. Hij begon ooit bij de opleidingsploeg van de Rabobank, waarna hij in 2011 prof werd bij de hoofdmacht van het team. Daarna kwam hij nog jaren uit voor De Rijke, Roompot-Nederlandse Loterij, Alecto en VolkerWessels.
Bron: Wielerflits