Doelpuntenmaker HHC’09 viert eerste zege met een Fanta

14 okt , 7:27 Sport
de fijter hhc
HHC
Vijfdeklasser HHC’09 boekte na vier wedstrijden bij Ophemert zijn eerste overwinning: 1-3. In dezelfde klasse verloor SC Elshout zijn eerste wedstrijd, FC Drunen ging onderuit tegen BZS (1-4). Vlijmense Boys kwam remise overeen met SV Capelle. RKDVC deed goede zaken na een 5-1 winst op Dubbeldam en VV Haarsteeg behaalde een aardig resultaat tegen Berghem Sport (1-1)
In de rust moesten de sponningen van de deur die naar de kleedkamer van de ploeg uit Oudheusden leidde alle moeite doen om te voorkomen dat er een gapend gat ontstond. Trainer Gilbert de Fijter gaf een donderspeech. ,,We speelden in de eerste helft zó onzeker, straalde uit dat we er niks van konden. Onnodig, want in de voorgaande drie wedstrijden hebben wel degelijk laten zien dat we een echte tegenstander zijn.” Dat bleue heeft De Fijter kennelijk met de nodige decibels verjaagd, want in de tweede helft presenteerde zijn oranje-witte brigade zich met veel meer bravoure. Met twee doelpunten van Rico Vaesen kantelde het duel, Tom van der Linder rolde de rode loper uit naar de zege. Iedereen na afloop aan het bier. ,,Behalve de bob. En Tom, die is pas zeventien. Die dronk sinas.”
SV Elshout was de competitie heel goed begonnen, maar liep thuis tegen het nog puntloze Teisterbanders tegen een zeperd op: 1-3. Pas in de slotfase kon Mark Verschure iets terugdoen. ,,We zitten na een paar prachtige pieken ineens in een heel diep dal”, zegt trainer Roy Fitters. ,,Dat gejojo zullen we heel snel moeten parkeren als we echt om de prijzen mee willen gaan doen.”
Ook FC Drunen ging onderuit, bij BZS werd het 4-1. In de rust zat iedereen er bij FC Drunen monter bij, dankzij een doelpunt van Tugsad Kali. Maar daarna moesten de mannen van Murat Toksoy maar liefst vier treffers slikken. Te wijten aan een pijlsnelle invaller. ,,Daar kregen we geen vat op, we hebben er ook gewoonweg niet goed genoeg op geanticipeerd.”
Vierdeklasser Vlijmense Boys speelde voor de tweede keer op een rij met 2-2 gelijk. Deze keer bij SV Capelle. Ook in deze pot moesten de rood-zwarten het doen zonder spits Bjorn van Bijnen, die in de eerste twee wedstrijden al vier keer de netten had laten trillen. Maar er was wel een groot verschil met het duel van vorige week, tegen ONI. Toen ging een 2-0 voorsprong teloor, nu stonden de Vlijmenaren bij rust met 2-0 achter. Oskar Stanik en Nadim Azzoubaa, in de extra tijd, poetsten dat weg.
In de kantine van RKDVC werd het Oktoberfeest gevierd. Goed voor de omzet, nog beter als de thuisclub tegen Dubbeldam in een overwinning om zou zetten. En dat gebeurde, dubbel en dwars: 5-1. Bij de rust was het nog 1-0, een doelpunt van Brian van den Boogaard. Erna tilden Kyan Cordes en Damian van Bijnen (strafschop) de stand naar een onoverbrugbare afstand voor de gasten. Nog meer goed nieuws kwam uit Hilvarenbeek: koploper Beek Vooruit kwam niet verder dan dubbelblank. Dus is RKDVC medekoploper.
Derdeklasser Haarsteeg en Berghem Sport tekenden bij een 1-1 eindstand de vrede. Beide doelpunten viel in het eerste bedrijf. Dave Treuren zette de gasten al snel op een voorsprong, Jur van Veldhoven scoorde de gelijkmaker. ,,Een heel aardig resultaat”, zegt trainer Jelle Hakkert, ,,want ik beschouw Berghem Sport als een van de titelkandidaten.”