Vier dames van AquAmigos lopen halve marathon in Eindhoven

13 okt , 19:55 Sport
image0
AquAmigos
Dat waterpoloërs niet alleen in het water presteren, bewezen 4 dames van Aquamigos. Zij liepen afgelopen zondag de halve marathon van Eindhoven. Met een hele mooie tijd van 2.03 uur kwam Anneke over de finish, gevolgd op 2.24 door Eline, Imre en Sanne. Een mooi initiatief ontstaan in het zomerseizoen, toen de binnentrainingen stil lagen.
Maar nu weer terug naar waar het echt omdraait: Waterpolo. Afgelopen zaterdagavond was het, met maar twee waterpolowedstrijden, een rustige avond op het Olympiabad in Waalwijk AquAmigos
JO 14 mocht aantreden tegen de Zeeuwse Kust uit Vlissingen. Met mooi waterpolo wonnen zij met 11-3. Heren 3 speelde tegen het 5e heren team van de Treffers uit Rosmalen. In het derde spelen een aantal zeer ervaren spelers en dat zorgde voor winst met een mooie uitslag van 10-6.
Verspreid over verschillende zwembaden in Brabant speelden de andere heren- en damesteams hun uitwedstrijden. Het eerste herenteam won in Breda met ruime cijfers van SBC 2000. Eindstand werd 4-12. In Schijndel zat het heren 2 niet echt mee. Tegen SWNZ liepen zij vroeg tegen een aantal u20’s aan. Een u20 is een overtreding die bestraft wordt met 20 sec uitzending.  Na drie keer een u20 veroorzaakt te hebben mag je niet meer meespelen. Dat is ook een van de redenen dat er bij waterpolo een jurytafel is. Zij hebben de taak: tijd, doelpunten en fouten te noteren. Een verlies van 7-3 kan niet alleen door foutief jureren veroorzaakt worden, maar maakt het speelplezier niet beter.
Dames 1 speelde in Eindhoven tegen het derde team van PSV. Ondanks de uitslag van 9-7, ervaren de dames deze wedstrijd toch als winst. Vooraf hadden ze dit team als sterker ingeschat, maar met sterk waterpolo konden zij toch goed bijblijven. In Best verloren dames 2 met 12-5. De eerste twee partjes konden de dames goed mee komen maar in het derde bleken de dames van DBD toch te sterk.
Alle teams spelen de komende weekenden uitwedstrijden. Op 9 november zijn er pas weer de thuiswedstrijden in het Olympiabad. Dus wil je onze waterpoloteams komen aanmoedigen, zet dan deze datum in je agenda. Blijf op de hoogte via  Instagram @aquamigoswaterpolo