FC Den Bosch pakt koppositie in Keuken Kampioen Divisie

21 sep , 12:57 Sport
fcdb emmen 4923
In een volle Vliert nam FC Den Bosch het op tegen FC Emmen. Een strafschop van Törles Knöll in de eerste helft bepaalde de eindstand. 1-0!
Een tamelijk slordig begin resulteerde in een wedstrijd met weinig kansen aan beiden kanten. Het was de ploeg uit Drenthe die voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. Een slim ingestudeerde corner kwam op randje 16 voor de voeten van Fridilon Wagner, zijn inzet vloog naast.
FC Den Bosch was voor het eerst gevaarlijk na een kleine tien minuten. Een voorzet van Byron Burgering was nét te hard voor Törles Knöll. De spits stond goed gepositioneerd, maar kwam een teenlengte te kort om de openingstreffer te maken. Enkele minuten later was hetzelfde recept goed voor een volgende kans. Opnieuw een voorzet van Burgering, maar geen doelpunt via Knöll.
Na zeventien minuten was het wél raak voor Knöll. Nick de Groot kwam de zestien in en werd gevloerd. Scheidsrechter Van de Graaf aarzelde niet en wees naar de stip. Törles Knöll ging achter de bal staan en schoot hard, via de onderkant van de lat, binnen. Driemaal scheepsrecht voor onze spits.
Richting het einde van de tweede helft was het FC Emmen wat aanzette. De Drentenaren werden niet gevaarlijk. Het balbezit werd niet omgezet in kansen, waardoor 1-0 de ruststand was.
In de tweede helft was het begin voor FC Den Bosch. Met een schot in het zijnet liet Byron Burgering zich zien in de openingsfase van het tweede bedrijf.
Ook FC Emmen zocht naar een doelpunt. Na 51 minuten moest Mees Bakker zich strekken op een inzet van Nsona. De buitenspeler dribbelde de zestien in, maar trof de vuisten van Bakker. Aan de andere kant onderscheidde doelman Unbehaun zich. Hij tikte een vrije trap van Burgering over het doel.
FC Den Bosch leek de wedstrijd onder controle te hebben. De ploeg van Nascimento gaf nauwelijk wat weg en zocht zelf meermaals de weg naar voren. Onder anderen Gravenberch en Burgering probeerden de score te vergroten. Laatstgenoemde kwam het meest dichtbij. Hij raakte de lat.
Vanuit het niets kwam FC Emmen dichtbij na 77 minuten. Nunumete raakte de lat namens de uitploeg.
In de slotfase was het nog nagelbijten. De zege was nog ver weg, zeker toen er maar liefst zeven minuten bijkwamen. Tjemme Bijlsma ontpopte zich nog tot reddende engel in de slotfase. De jonge doelman viel in voor Mees Bakker en voorkwam in de absolute slotfase een zekere treffer. Uit de tegenaanval die volgde waren Burgering en Acheffay op weg naar de 0-2, maar
FC Den Bosch: Bakker, Van den Bogert, Henderikx, Knöll, Van Leeuwen (74. Van Grunsven), De Groot, Burgering, Mulders, Gravenberch (67. Kotzebue), Bakala, Laros (74. Acheffay)
FC Emmen: Unbehaun, Te Weirik, Mulder, Rhein, Hawkings, Sadiku (58. Quispel), Kade (58. Evina), Nunumete, Hammouti, Wa Saka, Wagner