Padel en tennis bij Total Fit mogelijk door Beweeg- en Sportakkoord Heusden

14 jun 2021, 16:19 Sport
voor sjon dsc 5381
Stichting de Schroef
Op 10 september 2020 ondertekenden 34 betrokken partijen het Beweeg- en Sportakkoord Heusden. In het Beweeg- en Sportakkoord Heusden zijn ambities geformuleerd op de thema’s: Inclusief Sporten en Bewegen, Toekomst Sport- en Beweegaanbieder (Duurzame Sportinfrastructuur, Vitale Sport- en beweegaanbieders en Positieve Sportcultuur) en Vaardig in Bewegen.
“Vanaf die tijd werken drie themagroepen aan het realiseren van de ambities. Want het formuleren van een akkoord is leuk, maar uiteindelijk is het zaak dat we woorden omzetten in daden en samen werken aan een gezond, sociaal en vitaal Heusden. We zijn dan ook erg verheugd dat we onlangs de eerste aanvraag vanuit het Beweeg- en Sportakkoord hebben kunnen ondersteunen” vertelt Maaike Walters, voorzitter van de kopgroep waarin diverse partijen vanuit de Heusdense samenleving vertegenwoordigd zijn.
De eerste aanvraag luidde als volgt: Total Fit wil gaan samenwerken met de LTC De Hoge heide. De tennisvereniging stelt de banen ter beschikking en het fitnesscentrum stelt de trainer ter beschikking. We doen de ondersteuningsaanvraag voor de middelen die nodig zijn om de samenwerking mogelijk te maken. Vanwege de Coronacrisis zijn er geen financiële mogelijkheden om materialen aan te schaffen. We willen ons personeel zo veel mogelijk aan het werk houden door ze in te zetten op een andere manier dan in de fitnesszaal, maar wel op een sportieve manier. De uitbreiding van het rooster met de buitenactiviteiten willen we ook na de crisis door blijven zetten.
img 4318 large
“Wij zijn erg blij met de bijdrage die van we van het Beweeg-en Sportakkoord Heusden hebben mogen ontvangen. Total Fit is op zoek gegaan naar de mogelijkheden die er voor de fitnessbranche WEL waren. We denken graag in oplossingen en nieuwe ideeën en niet zozeer in wat we NIET mogen. Dat is verspilde energie. Met het idee om onze leden kennis te laten maken met tennis en padel hebben we laten zien dat we buiten op een leuke manier kunnen bewegen. Tennis is natuurlijk al redelijk bekend, maar veel mensen hebben het padel ontdekt en zijn daar zeer enthousiast over. Gelukkig wil LTC De Hoge Heide daar in mee denken en zij stellen de banen beschikbaar voor ons, wanneer het niet druk is. De instructeurs van Total Fit kunnen gebruik maken van het reserveringssysteem van de club en op deze manier kunnen we de basisregels van Padel uitleggen en zo de mensen eens het plezier laten beleven van een potje padel. Daarmee is meteen een nieuw lidmaatschap ontstaan want leden van Total Fit krijgen een combi-pakket met fitness, tennis & padel. We zijn Peter de Ruyter van De Hoge Heide ook dankbaar voor leveren van de benodigde materialen. We vinden het erg prettig dat er zo'n fijne samenwerking is met de verenigingen. We houden de mensen op deze manier nog meer in beweging omdat we zoveel variatie aan kunnen bieden. We gaan hopelijk een mooie zomer in en kunnen dan nog lang blijven tennissen en padellen.” aldus Sjon Oremans en Jan-Maarten van Helvoort, eigenaren Total Fit.
Meer weten over het Beweeg- en Sportakkoord Heusden, lees: https://www.stichtingdeschroef.nl/lokaal-beweeg-en-sportakkoord/ “Momenteel wordt er gewerkt aan de lancering van een eigen website voor het Beweeg- en Sportakkoord Heusden, zodat we de gemeenschap nog beter kunnen informeren over de ambities die er gerealiseerd worden en op welke manier inwoners, organisaties, verenigingen kunnen aansluiten bij het akkoord en/of ondersteuning vanuit het akkoord kunnen aanvragen. Mochten inwoners in de tussentijd alvast meer willen weten over het akkoord, neem dan gerust contact op met één van de kopgroepleden.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail