RKDVC mede-koploper in 3e klasse na winst op Dubbeldam

13 okt , 18:47 Sport
rkdvc vacature 1
Wedstrijd vier van de competitie mocht RKDVC Dubbeldam uit Dordrecht ontvangen. Een tegenstander waartegen RKDVC heel moeilijk een goed resultaat weet te behalen. Zo werd in de laatste twee onderlinge ontmoetingen beide met verlies afgesloten.
Ook in deze competitie hebben de Dordtenaren al veel indruk gemaakt. Van de drie gespeelde wedstrijden werden er twee winnend afgesloten. RKDVC mocht de borst nat maken, althans dat was de verwachting.
In de wedstrijd zou ook blijken dat er strijd geleverd moet worden. Beide ploegen speelden om te winnen. RKDVC liet hierbij toch een iets betere indruk achter. De eerste doelmogelijkheden waren voor de Drunenaren. Zo leek in de 7de minuut Sam Pieterse de Dordtse keeper te verrassen. Vanaf de middenlijn schoot hij pardoes op doel. De doelman kon met de vingertoppen voorkomen dat er al een snelle treffer was te noteren. Dat de gasten niet wilde verliezen kwam nadrukkelijk tot uiting in de 12de minuut waar zij bijna een fout in de Drunense defensie afstrafte. Gelukkig voor RKDVC ging de bal juist naast. Hierna bleef RKDVC de licht sterkere ploeg. Maar de defensie van de gasten gaf heel weinig kansen weg. Pas op slag van rust zou RKDVC tot groot doelgevaar komen. In de 45ste minuut kon Daan Lucas zich vrij voor het Dordtse doel positioneren. Zijn inzet zou via de prima doelman, Davey van Pelt, uit het doel verdwijnen. Echter de afspringende bal zou via een hoge voorzet van Colin Smits door Brian van de Boogaard binnen worden gekopt, 1-0.
De tweede helft zou meer spektakel gaan bieden. De Dordtse gasten moesten immers een achterstand gaan weg werken. En zeker nadat al na twee minuten in  de tweede helft RKDVC zijn voorsprong had verdubbeld. Na een mooie pass van Sam Pietrsen op Kyan Cordes zou door de laatste met een verrassend en onhoudbaar schot tot een doelpunt worden gepromoveerd, 2-0. Doordat Dubbeldam het niet op wilde geven en vol voor de aansluitingstreffer ging kreeg RKDVC meer ruimte in de counter. In de 53ste minuut werd opnieuw Daan de diepte in gestuurd. Binnen het 16 meter gebied kon de doelman niet anders dan Daan te vloeren. De strafschop die hierop volgde werd door Damian van Bijnen onberispelijk binnen geschoten, 3-0. Ook hierna bleef het een open pot. Zeker toen in de 65ste minuut Dubbeldam zich terug in de wedstrijd wist te knokken via een treffer. Uit een hoekschop kwam de bal bij Wesley Schrauwen. Deze frommelde de bal keurig in het doel, 3-1. Hierna gingen de gasten helemaal vol op de aanval spelen. Daarbij werd bewust het risico geaccepteerd dat RKDVC zeer gevaarlijk op de counter kon spelen. Dit leverde voor RKDVC diverse mooie kansen op. Zo was Ian Storchart in de 72ste minuut kansrijk na een voorzet van Kyan. De bal zou in de handen van de doelman eindigen. Vijf minuten later ging Kyan na een mooie actie alleen op de Dordtse doelman af. Zijn inzet zou ook in de handen van hem belanden. In de 79ste minuut was de juist ingevallen Mark van Erp dicht bij een treffer. Zijn inzet zou rakelings voorlangs gaan. En dan in de 82ste minuut werd Jasper Liefting de diepte in gestuurd. Hij bracht de bal op tot aan de achterlijn. Heel beheerst legde hij op het juiste moment af op Daan. Zijn inzet zou keurig het doel in gaan, 4-1. De tegenstand van Dubbeldam was hierna geheel over. Het gevolg was dat Kyan, die een voortreffelijke wedstrijd had gespeeld, de bal keurig aflegde op Daan die heel beheerst de bal in het doel zou leggen, 5-1. Ruime winst voor RKDVC in een wedstrijd die door een uitmuntende scheidsrechter, Dennis van Mourik, in goede banen werd geleid.
Na afloop kon de overwinning gevierd worden in een druk en gezellig Oktoberfest. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen GUDOK op het programma. De Tilburgse ploeg is een zeer te duchten tegenstander. Zeker nadat de ploeg afgelopen zondag door stadsgenoot ZIGO op een zware nederlaag werd getrakteerd, zullen zij nu, met de volle inzet dit resultaat naar de achtergrond willen spelen. De wedstrijd in Tilburg vangt al om 14:00 uur aan.