RKDVC wint ook in Tilburg van GUDOK

20 okt , 18:56 Sport
heusden at nieuwsnl 61
Arjan van Dongen
Zondagmiddag stond een stevige wind dwars over het kunstgras van gastheer GUDOK in Tilburg. Het gevolg was dat beide ploegen met de volle inzet speelden maar dat het niveau van de wedstrijd maar niet wilde stijgen. Het was vooral slordig dat de weinige toeschouwers voor geschoteld kregen.
Toch wist RKDVC voor rust een tweetal doelpogingen te krijgen. In de 22ste minuut ging een zeer verrassend schot van Daan Lucas juist over het doel. En in de 37ste minuut krijgt Daan opnieuw een mogelijkheid. Zijn schot zou ternauwernood op de lijn gekeerd worden.
De tweede helft zou doeltreffender worden geopend dan de eerste helft. Al in de eerste minuut kon de juist ingevallen Simon van der Werff de bal opbrengen. Vanaf de achterlijn ziet hij kans om de bal panklaar af te leveren bij Thijs Lamers, Zijn inzet kon door de Tilburgers niet meer worden gekeerd en promoveerde zo tot een doelpunt, 0-1. Hierna zou de scheidsrechter een hoofdrol op gaan eisen. De ene gele kaart zou de andere opvolgen. Dit gebeurde over en weer. Een niet altijd was duidelijk waarom de kaart werd gegeven. Hierdoor zakte het niveau in de wedstrijd langzaam weg. In de 62ste minuut werd de kaartenregen Daan noodlottig. Op advies van de grensrechter van de Tilburgers kreeg hij een tweede gele kaart. Het waarom was niet geheel duidelijk. Doordat het spel rommelig werd, werd de amusementswaarde er niet beter van.
GUDOK speelde meer op de aanval en RKDVC zocht met uitbraken naar mogelijkheden. Hierbij was RKDVC succesvol. In de 69ste minuut mocht Sam Pietersen een hoekschop nemen. Deze kwam hoog voor het doel en werd doorgekopt op Kyan Cordes. Zeer behendig tikte hij 0-2 binnen. Hoewel de wedstrijd hierna toch wel in een plooi lag bleef de scheids met kaarten strooien. Hierbij kreeg een speler van de thuisploeg een rode kaart voor een overtreding op het middenveld. Het laatste hoogtepunt was de strafschop die GUDOK toegekend kreeg. Aaron van Engelen toonde zijn klasse en pakte de strafschop.
Jammer dat een zo sportieve wedstrijd door het rand gebeuren wordt beïnvloed. Hopelijk kan over twee weken een betere wedstrijd gespeeld gaan worden. RKDVC mag dan thuis tegen angst-tegenstander ZIGO worden aangetreden. RKDVC heeft het altijd zeer moeilijk tegen de ploeg uit Tilburg noord.