Titelhouder Van Gerwen verliest van latere winnaar Littler

16 sep , 9:47 Sport
f7ebe386 b3f5 4b0d 9289 bf9798b29d92
Michael van Gerwen is er zondag niet in geslaagd zijn titel op de World Series of Darts Finals in Amsterdam te verdedigen. De 35-jarige Vlijmenaar had weinig in te brengen in de halve finale tegen de ontketende tienersensatie Luke Littler: 11-4.
Met het uitzinnige publiek in AFAS Live aan zijn zijde greep Van Gerwen al snel een 4-2-voorsprong, maar daarna sloeg 'The Nuke' de klok. Hij pakte maar liefst negen legs op rij, zonder serieuze (break)kansen weg te geven.
Het gemiddelde van Van Gerwen (99,2) en zijn finishpercentage (80 procent) was bepaald niet slecht, maar tegen het monstergemiddelde van Littler (107,95) was weinig in te brengen.
Littler treft zondagavond in de finale (die om 21.10 uur begint) landgenoot Michael Smith, die in de halve finales te sterk was voor Peter Wright.
Van Gerwen was titelverdediger in Amsterdam
Van Gerwen begon als titelverdediger aan de World Series of Darts Finals. Vorig jaar won hij in de finale van Nathan Aspinall. De Vlijmenaar was al vijfmaal de sterkste op het toernooi dat sinds 2013 bestaat.
De Nederlander maakte in Amsterdam zijn rentree op een groot televisietoernooi na de kaakoperatie die hij in juli onderging. Van Gerwen vertelde vrijdag dat hij zich inmiddels "lekker" voelt.
Later op de avond heeft Luke Littler heeft zijn debuut op de World Series of Darts Finals bekroond met het winnen van de titel. Na het winnen van de Bahrain Darts Masters en de Premier League Darts is het voor 'The Nuke' zijn derde televisietitel van het seizoen.
Speelschema finaledag World Series of Darts Finals
Kwartfinales
Chris Dobey-Luke Littler 7-10
Luke Humphries-Michael van Gerwen 9-10
Daryl Gurney-Peter Wright 4-10
Rob Cross-Michael Smith 9-10
Halve finales
Luke Littler-Michael van Gerwen 11-4
Peter Wright-Michael Smith 6-11
Finale 
Luke Littler-Michael Smith 11-4