Veel animo voor eerste MiniBallers bij Vlijmscherp SVH

16 sep , 8:22 Sport
img 20240915 wa0010
Afgelopen zondagochtend trokken twintig enthousiaste kinderen hun sportiefste outfits aan en kwamen vol goede zin naar sporthal Die Heygrave voor de allereerste editie van MiniBallers. Onder leiding van een groep enthousiaste trainers van Vlijmscherp SVH maakten ze spelenderwijs kennis met basketbal en bewegen.
Nog voordat de wedstrijden van de competitieteams van Vlijmscherp SVH begonnen, mochten de kinderen het basketbalveld betreden. Tijdens het inloopmoment werd al duidelijk hoe enthousiast ze waren: direct pakten ze een minibal om hun skills te tonen. Na uitleg van de oefeningen zetten de kinderen, in de leeftijd van 3 tot 6 jaar, hun beste beentje voor bij alle oefeningen.
In een speels circuit leerden ze scoren, zigzagden ze tussen pionnen door, vingen ze de bal en maakten ze vooral heel veel plezier. Want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste bij Miniballers! Ook de ouders verdienen complimenten, want zij deden fanatiek mee met de oefeningen.
Natuurlijk was er tussen het sporten door tijd voor een korte drink- en fruitpauze. Maar al snel stonden de kinderen weer te popelen om terug het veld op te gaan.
Interesse
Miniballers biedt jonge kinderen op een speelse manier de basis van basketbal en beweging. Naast het stimuleren van fysieke activiteit, draagt het ook bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden zoals samenwerken, delen en teamspirit.
De volgende Miniballers-sessie vindt plaats op zondag 13 oktober van 09:00 tot 10:00 in sporthal Die Heygrave in Vlijmen. Aanmelden kan via [email protected], maar is niet verplicht. Wel moeten ouders het hele uur aanwezig blijven. Deelname is gratis! Voor meer informatie en andere data kun je terecht op www.vlijmscherpsvh.nl/miniballers.