Van Gerwen herstelt zich van afgang met winst in Wigan

16 okt , 8:53 Sport
van gerwen darts
Screenshot
Michael van Gerwen heeft in het Engelse Wigan een toernooi van het Players Championship gewonnen. De drievoudig wereldkampioen rekende op weg naar de finale onder anderen af met Luke Woodhouse, Jonny Clayton en Wessel Nijman. In de eindstrijd was hij met 8-4 te sterk voor Gerwyn Price.
Van Gerwen herstelde zich in Wigan van zijn volledig mislukte optreden een week eerder in het prestigieuze World Grand Prix in Leicester. Daar verloor hij in de eerste ronde van Daryl Gurney zonder zelf maar een leg te winnen.
Voor Van Gerwen was het zijn tweede Players Championship-finale van het seizoen, nadat hij in september de sterkste bleek bij Players Championship 21. Price stond überhaupt voor de eerste keer dit jaar in de finale van een vloertoernooi.
De route van Van Gerwen naar de finale bestond uit zeges op Dylan Slevin (6-4), Scott Williams (6-5), James Wade (6-2), Luke Woodhouse (6-5), Jonny Clayton (6-5) en Wessel Nijman (7-2). Tegen Williams, Woodhouse en Clayton overleefde hij matchdarts om een ronde verder te komen.