Een muzikale reis langs 75 jaar Zonnebloem met een feestelijke theatershow met Joke de Kruijf

16 okt , 10:11 Nieuws
241014 joke 1
Zonnebloem
Ter ere van het 75 jarig bestaan presenteert de Zonnebloem in 2024 een nieuwe theaterproductie: “Volle kracht vooruit!”. Maandag 14 oktober was het de beurt aan de regio de Langstraat voor een bezoek aan het theater De Bussel in Oosterhout.
Hier trad musicalster Joke de Kruijf en de cast van jong aanstormend talent op met reizen langs iconische hoogtepunten uit de Zonnebloemgeschiedenis en varen op volle kracht vooruit de toekomst in. Een amusement van een 90 minuten durende feestelijke matineevoorstelling voor alle afdelingen in de regio.
Bijna 400 mensen van de afdelingen Waalwijk, Kaatsheuvel, Waspik, Sprang-Capelle, Vlijmen, Heusden en Drunen-Elshout vulden het theater. De eerste rijen voor gasten met een gezichts- of gehoorbeperking en vooraan op het podium gasten in een rolstoel. Meerdere bussen en verschillende auto’s vervoerden al deze gasten en hun vrijwilligers. Iedereen werd bij binnenkomst verwelkomd met een koffie/thee en een petit four met het logo van 75 jaar zonnebloem.
Zonnebloem
De show startte om half drie met een openingswoord van Bert Alink, de voorzitter van de regio en zat vol met bekende liedjes, die ook nog meegezongen konden worden. Liedjes uit elk decennium sinds de oprichting van De Zonnebloem in 1949. Naar voren kwam het schip, dat in 2014 vervangen werd voor het huidige schip “De Zonnebloem”, waar nu 2850 mensen per jaar gebruik van kunnen maken. Ook het landelijk aantal vrijwilligers wat op ca. 29.000 staat werd gememoreerd. Er werd een quiz gehouden waarop iedereen in de zaal een keuze kon maken uit 2 antwoorden op een vraag.
Zowel aan de quiz als aan het meezingen met de bekende liedjes werd door iedereen enthousiast deelgenomen. Na afloop kon iedereen nog een drankje nuttigen, stonden er nog verschillende wraps klaar en werd er rond gegaan met warme bittergarnituur. Al met al een geslaagde middag, want iedereen had genoten en de bussen stonden weer klaar om naar huis te gaan.