Vanavond RKC Waalwijk - FC Twente, vooruitblik door trainer Henk Fraser

19 okt , 16:36 Sport
53929524066 bf1bc67213 z
Alexander de Peffer
Zaterdagavond neemt RKC Waalwijk het in eigen huis op tegen het FC Twente van Joseph Oosting. De aftrap in het Mandemakers Stadion is om 20.00 uur. Hoofdtrainer Henk Fraser blikt vooruit op het thuisduel met de Tukkers. 
Twee weken geleden verloor RKC Waalwijk met 3-2 van FC Utrecht, nadat de Waalwijkers een voorsprong uit handen gaven na een vroege rode kaart. Henk Fraser staat kort stil bij die wedstrijd: ‘Ik heb genoten van ons spel begin van de wedstrijd. Helaas kregen wij te maken met een vroege rode kaart. Ondanks dat bleven we strijden met één man minder en hebben we geprobeerd druk te houden. In de slotfase hoop je nog op een resultaat toen uit een penalty werd gescoord. We halen vertrouwen uit de getoonde wedstrijd en dit moeten we doorzetten.’
Het vertrouwen was er ook in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, vier dagen later, die RKC Waalwijk met 6-3 won. ‘Het was een nuttige wedstrijd met veel doelpunten. We hebben verschillende spelers de kans gegeven om minuten te maken. Al Mazyani maakte bijvoorbeeld zijn officieuze debuut,’ aldus Fraser. 
Daarnaast geeft de hoofdtrainer een update over de selectie. ‘Al Mazyani sluit voor het eerst aan bij de selectie, net als Silvester van der Water. Richard van der Venne en Michiel Kramer zijn nog herstellende.’ geeft de hoofdtrainer aan. 
Over de tegenstander is Fraser duidelijk: ‘FC Twente is een topploeg en draait momenteel fantastisch. Ze hebben knappe resultaten geboekt tegen grote Europese ploegen. Toch zijn wij op de goede weg en we gaan vol vertrouwen de wedstrijd in. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze ploeg resultaat gaan behalen.’, sluit de hoofdtrainer af. 
Bron: RKC Waalwijk