Heusden één: Terugblik op de Informatievergadering Ruimte & Duurzaamheid

Foto: Heusden een

Heusden één is een lokale partij. Een partij waar iedereen inspraak heeft en waar we samen Heusden verbeteren. Daarbij zetten wij de inwoner van de gemeente Heusden voorop. Heusden één denkt in mogelijkheden en oplossingen in plaats van problemen. Lenka Naira van Helvoort en Frank de Bruijn namen voor Heusden één deel aan de vergadering over Ruimte en Duurzaamheid .

De onderwerpen die in deze vergadering aan de orde kwamen waren:

De transitievisie warmte dit is de eerste stap om de gemeente Heusden in 2050 aardgas vrij te krijgen en de ambitie om in 2030 deels van het gas te zijn. De CO² uitstoot van de gemeente Heusden voor verwarming zou daarmee in 2030 met 30% worden verminderd. De gemeente stelt voor om daarvoor een kwartiermaker warmte aan te stellen om dit proces te begeleiden.

De motie starters op de woningmarkt, deze motie is destijds ingediend en door Heusden één gesteund om te onderzoeken hoe de kansen voor de Heusdense starters op de woningmarkt op een woning kunnen verbeteren.

Het bestemmingsplan Fietspad tuinbouwweg daarmee wordt eindelijk de aanleg van het fietspad langs de D’oultremontweg en de Tuinbouwweg naar de Abt van Engelenlaan mogelijk.

De evaluatie visie zonne-energie en de evaluatie kadernotitie windenergie omschrijven de stappen die er sinds de vaststelling van deze visies zijn gezet en waar deze visies mogelijk aanpassingen nodig zijn.

Het kader voor prestatieafspraken met Woonveste en de huurdersvereniging Heusden omschrijft het kader waarbinnen de prestatieafspraken met deze partijen gemaakt zullen worden. Heusden één heeft gevraagd hoe de doorstroming bevorderd zal worden, hoe scheefwonen tegen gegaan zal worden en welke afspraken de gemeente gaat maken met Woonveste om meer sociale huurwoningen te verduurzamen.

De oplegnotitie masterplan De Grassen Vlijmen, hierover wil Heusden één weten hoeveel sociale huurwoningen en hoeveel goedkope koopwoningen er gerealiseerd zijn in de eerste fase van de Grassen en hoeveel er in de vervolgfases nog gerealiseerd gaan worden. Daarnaast wil Heusden één wat de afspraken zijn voor de bouw van de resterende woningen in de Grassen en of de gemeente aan deze woningen zwaardere duurzaamheidseisen op zal leggen om daarmee stappen te zetten in de verduurzaming van de Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen