DMP Heusden presenteert opvallend brede en jonge kandidatenlijst

Foto: DMP Heusden

DMP Heusden heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 gepresenteerd. DMP is op dit moment de grootste partij van de gemeente Heusden. DMP komt met een top 13 van ambitieuze kandidaten en aanvullend een lijst die doorloopt tot maar liefst 32 kandidaten. De partij is trots op de kandidatenlijst. DMP is een echte lokale partij en dit zie je terug in de lijst waarin jong en oud, man en vrouw en vrijwel alle kernen vertegenwoordigd zijn.

Uit de top 13 blijkt ervaring maar ook vernieuwing. Lijsttrekker is de huidige fractievoorzitter Martijn van Esch uit Haarsteeg. Op 2 staat zittend raadslid Johan Meesters uit Drunen. Op nummer 3 en 4 staan twee vrouwelijke raadsleden Caren Joosten-Kuijs en Jeannette Verhoofstad-Stupers. Op 5 staat het jongste raadslid van Nederland Noah Brok. Plekken 6 en 7 worden ingenomen door Vlijmenaren Ivan van Hemert en Joost Meijer. Een nieuwkomer is nummer 8 op de lijst Marlies van Bokhoven. Zij is de dochter van huidig wethouder en nummer 9 Kees van Bokhoven. Op plek 10 is de ervaren René Broos uit Heusden-vesting terug te vinden. Een andere nieuwkomer op de lijst is Manon Molenschot uit Drunen. Manon is 21 jaar oud en fractieondersteuner bij DMP. Nummer 12 is Eugène-Emile Kuis uit Hedikhuizen en plek 13 wordt bezet door de 23-jarige nieuwkomer en fractieondersteuner Janiek Stupers uit Haarsteeg.

Opvallend aan de lijst is dat er een groot aantal jongeren op de lijst is terug te vinden. De lijst telt maar liefst 5 kandidaten die jonger zijn dan 27. Dit is het gevolg van de oprichting van JongDMP een aantal jaar geleden. Veel van de jongeren kandidaten hebben binnen JongDMP ervaring op gedaan en het is goed om te zien dat zij nu allemaal een plek op de lijst in kunnen nemen. Verder zijn op de lijst bekende gezichten aanwezig, maar ook veel nieuwelingen uit onder andere Drunen, Elshout, Nieuwkuijk en Haarsteeg.

DMP Heusden is een echte lokale partij waarin jong en oud, man en vrouw en alle kernen vertegenwoordigd zijn en zich thuis voelen. Dit geeft, samen met een ijzersterk verkiezingsprogramma, veel vertrouwen. Bij DMP geldt overigens de regel: de meeste stemmen gelden. Hiermee bepaalt niet de plaats op de lijst de volgorde van de zetelverdeling in maart 2022, maar degene met de meeste stemmen. De volledige kandidatenlijst is -met foto’s van de kandidaten- terug te vinden op de nieuwe website van DMP Heusden. De partij gaat de verkiezingen in onder het motto Samen doen, samen sterk! De partij hoopt op 16 maart uw vertrouwen te krijgen om de juiste dingen voor de inwoners van Heusden te blijven doen.

De volledige kandidatenlijst DMP Heusden:

 1. Martijn van Esch Haarsteeg
 2. Johan Meesters Drunen
 3. Caren Joosten-Kuijs Vlijmen
 4. Jeannette Verhoofstad-Stupers Haarsteeg
 5. Noah Brok Vlijmen
 6. Ivan van Hemert Vlijmen
 7. Joost Meijer Vlijmen
 8. Marlies van Bokhoven Drunen
 9. Kees van Bokhoven Nieuwkuijk
 10. René Broos Heusden
 11. Manon Molenschot Drunen
 12. Eugène-Emile Kuis Hedikhuizen
 13. Janiek Stupers Haarsteeg
 14. Michael Lapré Elshout
 15. Sanne Verhoeven-Laurs Nieuwkuijk
 16. Bauke Bakkers Drunen
 17. Lieke van Delft-Durant Drunen
 18. Kees van Rooij Drunen
 19. Henk Verbeek Nieuwkuijk
 20. Jan van de Griend Haarsteeg
 21. Arno Klerks Drunen
 22. Jan van Oosterhout Haarsteeg
 23. Thijs de Laat Vlijmen
 24. Raymond Grether Haarsteeg
 25. Femke van de Brandt-van Rooij Haarsteeg
 26. Ank Hooghiemstra Nieuwkuijk
 27. Arlette van Helvoort-van Gestel Haarsteeg
 28. Ad Mommersteeg Giersbergen
 29. Dinie van Oss-van Beurden Haarsteeg
 30. Michel de Bie Vlijmen
 31. Joshua Bax Haarsteeg
 32. Tonnie Schel Elshout

Kijk op de website www.dmpheusden.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen