De Gemeenteraadsverkiezingen komen eraan

Foto: WGF

Op woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats, ook in onze gemeente Heusden. In aanloop naar deze verkiezingen hebben inmiddels al veel partijen de verkiezingslijst samengesteld. Ook HeusdenNieuws gaat volop aandacht besteden aan de verkiezingen met Aagje in de Politiek.

Stembureaulid
Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Veel gemeenten zo ook de gemeente Heusden zijn dan op zoek naar vrijwilligers die op een stembureau willen werken. Als lid van een stembureau helpt u mee de verkiezingsdag in goede banen te leiden.  Als u op een stembureau werkt, krijgt u een vergoeding. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden.

Voor meer informatie over de werkzaamheden? Kan men telefonisch contact op nemen met de afdeling Burgerzaken van de gemeente. Die bereikbaar zijn via telefoonnummer (073) 513 17 89. Aanmelden via deze link https://heusden.stembureauportal.nl/nieuwe-leden/

Leden stembureau
Een stembureau bestaat uit minstens vier en maximaal zeven leden, van wie er één voorzitter is. In aanvulling hierop kunnen plaatsvervangende leden worden benoemd, bijvoorbeeld om te tellen. Hiervoor geldt geen (maximum) aantal. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente benoemt de leden.

Nieuwe partij
Het Centraal stembureau van de gemeente Heusden heeft op 6 december 2021 besloten een verzoek tot registratie van een nieuwe aanduiding van een politieke groepering in te willigen. Het gaat om de aanduidingen: Heusden Verbindt. De aanduiding is bijgeschreven in het register voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van de gemeente Heusden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen