Fractie Van Gessel – Van Aart sluit bij gemeenteraadsverkiezingen aan bij Heusden één

Foto: Erika van Gessel

De volledige fractie Van Gessel – Van Aart, bestaande uit fractievoorzitter Erika van Gessel, raadslid Fons van Aart en fractieondersteuner Ans Muskens, sluit per de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 aan bij Heusden één.  Dit als antwoord op de veel gestelde vraag door inwoners van de gemeente Heusden of zij bij de gemeenteraadsverkiezingen nog verkiesbaar zijn.

Aanleiding
Na het ontstaan van de fractie Van Gessel – Van Aart op 09 december 2021 zijn Erika, Ans en Fons vaak aangesproken, fysiek op straat of digitaal. In die gesprekken is vaak verontwaardiging geuit over het gebeurde, maar is ook waardering en vertrouwen in de fractieleden uitgesproken.

Erika van Gessel en de fractie hebben niet alleen reacties van inwoners van de gemeente Heusden ontvangen, maar ook van bijna alle politieke partijen in de gemeente. Drie daarvan gaven daarbij aan graag met de fractie in gesprek te gaan.

Gemeenteraadsverkiezingen
Een veel gestelde vraag aan de fractieleden is wat de plannen zijn met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen per 16 maart 2022. Van Gessel – Van Aart hebben direct bij het ontstaan aangegeven geen nieuwe partij op te willen richten. Want nog een partij in het politieke centrum voegt weinig toe en werkt verdere versnippering van de belangen van de inwoners in de hand.

Geen nieuwe partij oprichten én geen ander initiatief ontplooien, betekent per 16 maart 2022 afscheid nemen van de gemeentelijke politiek voor Erika van Gessel, Ans Muskens en Fons van Aart. Gezien de waardering en het vertrouwen – uitgesproken in de vele reacties – voelt dat niet goed.

Dat heeft bijna automatisch tot de keuze geleid juist wel initiatief te nemen en als fractie Van Gessel – Van Aart aan te sluiten bij een van de partijen die graag met hen in gesprek wilde komen.

Heusden één
In het politieke spectrum past de visie, het gedachtegoed, de aanpak en actieve houding van Heusden één goed bij hetgeen door Erika van Gessel, Ans Muskens en Fons van Aart wordt uitgedragen. In gesprekken met het bestuur én fractie van Heusden één zijn de belangrijke onderwerpen verkend en de mogelijkheden besproken. De gesprekken zijn door zowel Heusden één als fractie Van Gessel – Van Aart als zeer positief bevonden.

Om de belangen en het gestelde vertrouwen van de kiezer te continueren sluiten Erika van Gessel, Ans Muskens en Fons van Aart zich per de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 aan bij Heusden één. Om aan te sluiten bij de sub-slogan van Heusden één: ‘we gaan mogelijk maken waarmaken!’

Zie hier voor meer informatie over de komende gemeenteraadsverkiezingen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen