Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden Aflevering GroenLinks/PvdA

Foto: GroenLinks PvdA

Misschien heb je al eens gehoord van Aagje, die nieuwsgierige meid uit Heusden? In aanloop naar de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad wil ze meer weten over de politieke partijen in haar gemeente. Natuurlijk gaat Aagje geen stemadviezen geven. Maar misschien helpt ze jou wel een beetje om beeld te krijgen van de politiek in Heusden?

Introductie
GroenLinks/PvdA Heusden trapt deze serie af. Het is een samenwerking van de plaatselijke afdeling van GroenLinks en de plaatselijke afdeling van de PvdA, beiden landelijke partijen. Hierdoor hebben zij een groot netwerk, zowel  landelijk, provinciaal als regionaal. De partij ervaart deze contacten als zeer waardevol, vooral bij grote vraagstukken, zoals wonen, zorg en klimaat. Ze kunnen gebruik maken van de beschikbare gezamenlijke kennis en expertise en zien de landelijke partijen als een bron van inspiratie. Met 17 kandidaten op de lijst, hopen zij 5 zetels te behalen bij de verkiezingen, maar vinden het realistisch om op minstens 3 zetels te rekenen.

Motto en belangrijkste punt
Ons motto is progressief, sociaal en groen. Wij maken ons hard voor een gezonde, groene omgeving en een proactief beleid waarin mensen centraal staan; een groene, sociale en duurzame toekomst. Dat is een hele mond vol zeg, maar wat heeft deze partij dan boven aan de agenda staan? Naast meer daadkracht en actie van de gemeente zelf, heeft inhoudelijk de huidige woningnood onze hoogste prioriteit. Zodat Heusdenaren goed kunnen wonen tegen een eerlijk deel van hun inkomen. Goed wonen betekent meer dan alleen voldoende woonruimte. Het is ook goed leven, met toegankelijke zorg, mee kunnen doen en een groene omgeving. Daarom vragen we meer daadkracht en actie van de gemeente. Om samen met elkaar, gemeente, inwoners en ondernemers, deze toekomst te realiseren.

Zorg, klimaat en milieu, wonen en veiligheid in het kort
Aagje leest de vragenlijst door die GroenLinks/PvdA op haar verzoek is ingevuld en dan is de conclusie dat deze partij zorg zonder drempels moet hebben, het liefst dichtbij huis. Zij pleiten ervoor dat er voor eerste gesprekken geen wachtlijst is; bijvoorbeeld voor thuiszorg en voor jongeren met welzijnsklachten. Ook zijn zij groot voorstander van levensbestendig bouwen en zij zien in de toekomst hofjes in onze gemeente ontstaan waar jong en oud bij elkaar wonen en naar elkaar omkijken. Om het veiligheidsgevoel te vergroten van Heusdenaren wil GroenLinks/PvdA experimenteren met het legaliseren van softdrugs en aandacht besteden aan de openbare ruimte. Verder willen zij graag dat inwoners financieel worden geholpen bij het nemen van maatregelen die goed zijn voor milieu en klimaat. Zij denken dat we niet zonder windmolens kunnen, maar zien die liefst op bedrijventerreinen. Zij zetten in op het ontwikkelen van gemeentelijke/regionale energiebedrijven, waarvan in feite alle inwoners eigenaar zijn.

Net als Aagje nieuwsgierig om meer te weten? Lees dan hier GroenLinks PvdA Heusden lees verder

Aagje heel wat wijzer geworden over GroenLinks/PvdA. Wat willen jullie nog als laatste toevoegen?
Wij willen dat zowel de politiek als de gemeente dichter bij de mensen komt staan. Wij zouden graag zien dat de slogan ‘Dromen, doen, Heusden’ en ambtenaren die ‘Mogelijkmakers’ worden genoemd, niet alleen marketing is. Dat de gemeente ook werkelijk toont dat ze te vertrouwen is en ook anderen vertrouwt. Dat ze zichzelf vaker de vraag stelt: worden Heusdenaren hier beter of gelukkiger van?

Zie hier meer voor mee informatie over de aankomende verkiezingen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen