Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden: Aflevering VVD

Foto: VVD Heusden

Misschien heb je al eens gehoord van Aagje, die nieuwsgierige meid uit Heusden? In aanloop naar de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad wil ze meer weten over de politieke partijen in haar gemeente. Natuurlijk gaat Aagje geen stemadviezen geven. Maar misschien helpt ze jou wel een beetje om beeld te krijgen van de politiek in Heusden?

Introductie
VVD neemt het stokje over in deze serie. Annemiek Kuijsten en Bram Lommers vulden voor Aagje de vragenlijst in. De VVD is natuurlijk een landelijke partij, maar de invloed hiervan is maar beperkt. De VVD in Heusden heeft een eigen programma, maar daarin klinkt het gedachtengoed van de landelijke VVD wel door. Bij de komende verkiezingen willen zij gaan voor winst door 5 zetels te behalen.

Motto en belangrijkste punt
Over ons motto zijn we kort: verder bouwen aan Heusden! Wij zijn van mening dat de huidige woningnood een van de grootste uitdagingen is voor de lokale politiek. Graag willen wij dit probleem aanpakken voor onze Heusdense inwoners. Ons voorstel is om meer te bouwen voor de eigen inwoners.

Zorg, klimaat en milieu, wonen en veiligheid in het kort
VVD wil graag één zorgloket en staat achter het nieuwe plan van de gemeenteraad waarmee inwoners sneller en met minder kosten hulp kunnen gaan krijgen. We willen naar een 100% energie neutrale gemeente, maar wel in een goed tempo, te beginnen met ‘zon op dak’ en pas aan het einde landschapsvervuilende maatregelen. We willen doorpakken met verduurzaming van gemeentelijke gebouwen en basisscholen. En volgens ons moet er een onderzoek komen naar een beter afval inzamelingssysteem. We zetten in op het bouwen van kleine woningen en willen een kansenkaart voor ontwikkelingslocaties. En ook willen we de veiligheid in de gemeente vergroten door meer politiecapaciteit en het gebruik van mobiele camerasystemen op overlastplekken.

Net als Aagje nieuwsgierig om meer te weten? Lees dan hier verder. VVD Heusden

Aagje heel wat wijzer geworden over de VVD. Wat willen jullie nog als laatste toevoegen?
Dan maken we graag gebruik van de kans om een oproep te doen want als VVD Heusden blijven graag in contact met onze burgers en ondernemers. We zijn te volgen via Facebook voor ons laatste nieuws. Maar als mensen vragen, ideeën of opmerkingen hebben, mogen ze altijd bellen of appen met onze lijsttrekker Thom Blankers. Hij is bereikbaar op 06-4383 6567.

Zie ook Deel 1 Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden Aflevering GroenLinks/PvdA

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen