Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden Aflevering CDA Heusden

Foto: Arna Schoemams

Misschien heb je al eens gehoord van Aagje, die nieuwsgierige meid uit Heusden? In aanloop naar de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad wil ze meer weten over de politieke partijen in haar gemeente. Natuurlijk gaat Aagje geen stemadviezen geven. Maar misschien helpt ze jou wel een beetje om beeld te krijgen van de politiek in Heusden?

Introductie
De vierde club die Aagje in het voetlicht zet is CDA Heusden, ook weer een landelijke partij. Zij geven aan hierdoor de belangen van de Heusdense burgers en ondernemers beter te kunnen vertegenwoordigen. Door het netwerk met buurgemeenten en in de provincie zijn zij goed op de hoogte van plannen die invloed kunnen hebben op Heusden; zoals doorgaande (snel)fietspaden, het plaatsen van hoge windmolens en de stikstofproblematiek. Ze hebben een lijsttrekker met uitgebreide bestuurlijke ervaring, ondersteund door enthousiaste kandidaten die midden in de Heusdense samenleving staan. Met dit nieuwe elan hoopt CDA Heusden als landelijke partij met stevige lokale wortels drie of vier zetels te behalen.

Motto en belangrijkste punt
Het CDA Heusden is een partij die midden in de samenleving staat. Meer dan ooit moeten politiek, ondernemers, organisaties en inwoners, samen komen tot goede en gedragen oplossingen. Wij willen dicht bij de inwoners staan Aagje, voor een leefbare gemeente waar het goed wonen, ondernemen en recreëren is. We gaan voor een Heusden waar onze inwoners trots op zijn en blijven, een gemeente waarin onze kinderen kunnen meedoen en meegroeien. Want onze kinderen zijn de toekomst. Het CDA Heusden wil kernpunten uit de gemeentelijke mobiliteitsvisie, die in samenspraak met alle kernen is opgesteld, zo snel mogelijk uitvoeren en niet wachten op een uitspraak voor het GOL. CDA Heusden wil zich inzetten voor een veilige, gezonde en schone leefomgeving.

Zorg, klimaat en milieu, wonen en veiligheid in het kort
Toegankelijke zorg vinden we belangrijk, bijvoorbeeld door de uitbreiding van de faciliteiten van de dependance van het JBZ in Drunen. En passende jeugdzorg, door het instellen van een Jeugd- en Gezinsteam. Daarnaast moet er veel aandacht zijn voor sociale cohesie. Het CDA Heusden wil dit bevorderen door het verenigingsleven in de kernen te steunen en nieuwe inwoners te motiveren om er aan te deel te nemen. Ter bevordering van het veiligheidsgevoel willen we uitbreiding van de handhavingscapaciteit, onder andere met een BOA voor natuurgebieden zoals de Drunense duinen.

Verder vinden we het belangrijk om de belangen van de inwoners voorop te stellen als het gaat om een eventuele locatiekeuze voor windmolens. Maar we willen eerst beschikbare ruimte voor het gebruik van zonnepanelen te benutten, zoals op bestaande bebouwing op bedrijventerreinen. Verder steunen we boeren wanneer zij nevenactiviteiten willen ontplooien en willen we onderzoek naar professionele afvalscheiding en de behoefte van papiercontainers in onze gemeente.

Verder willen we het speculanten op de huizenmarkt moeilijk maken en het juist makkelijk maken om een zorgwoning bij een bestaande woning te bouwen. En er moet goed aandacht zijn voor voorzieningen in de kleine kernen van onze gemeente.

Net als Aagje nieuwsgierig om meer te weten? Lees dan hier verder. CDA Heusden
en meer info op de site van CDA Heusden

Aagje heel wat wijzer geworden over Gemeentebelangen Heusden. Wat willen jullie nog als laatste toevoegen?
Sociale cohesie is heel belangrijk voor het CDA Heusden. Jongeren met een band met hun dorp of kern moeten daar een betaalbare woning kunnen vinden. Zonder deze groep zal het ledental van plaatselijke verenigingen zoals fanfares, schuttersgilden en sportclubs afnemen en zullen mensen eerder van elkaar vervreemden. Sociale cohesie en het kennen van je buren zorgt voor een veilig gevoel op straat.

Lees hier meer over de Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen