D66 Heusden wil ruimhartiger benadering ventilatie in scholen

Foto: D66 Heusden

In Heusdense scholen schiet de ventilatie in de klassen tekort. Omdat er geen goede ventilatiesystemen zijn, moeten de ramen worden opengezet. Daarbij daalt de temperatuur in de klassen te ver. Kinderen zitten met dubbele truien en met jassen aan in de les. Dat is echt niet van deze tijd. Om dit te verbeteren, moet geïnvesteerd worden in die systemen. En dan komt de vraag: wie gaat dat betalen, de school, de gemeente, of samen?

Wettelijk is het zo, dat de gemeente de gebouwen moet leveren en de scholen moeten de gebouwen onderhouden. De gebouwen moeten voldoen aan de door het Rijk gestelde eisen.

Als de ventilatie in de school niet voldoet vanwege achterstallig onderhoud, dan moet de school er voor opdraaien. Maar het kan ook liggen aan een te laag voorzieningenniveau van het inmiddels verouderde gebouw. En daar moet in de ogen van D66 de gemeente dan voor opdraaien. Het college is hierin te terughoudend.

Er moet vanaf nu praktisch en doelgericht worden doorgewerkt om vóór de volgende winter de nodige voorzieningen uit te voeren. De kinderen hebben in deze coronatijd al te veel moeten verduren!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen