Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden Aflevering D66

Foto: D66 Heusden

Misschien heb je al eens gehoord van Aagje, die nieuwsgierige meid uit Heusden? In aanloop naar de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad wil ze meer weten over de politieke partijen in haar gemeente. Natuurlijk gaat Aagje geen stemadviezen geven. Maar misschien helpt ze jou wel een beetje om beeld te krijgen van de politiek in Heusden?

Introductie
Vandaag verdiept Aagje zich opnieuw in een landelijke partij, D66. In Heusden zijn ze een onafhankelijke politieke partij. Zij ervaren het als een voordeel om deel uit te maken van D66. Doordat verschillende bestuursniveaus met elkaar verweven zijn, hebben ze snel en makkelijk contact op provinciaal en landelijk niveau. Bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen rekenen zij erop om 4 zetels te behalen.

Motto en belangrijkste punt
De missie van onze partij is: Gemeente Heusden staat voor vele uitdagingen. Het aanpakken van de klimaat- en wooncrisis zijn daarbij misschien wel de twee grootste. Om een goede toekomst te behouden, moeten we dan ook gemeente Heusden klaarstomen voor de toekomst. Wij voelen deze urgentie meer dan ooit en willen de komende vier jaar concrete stappen nemen om deze toekomst te waarborgen. In het nieuwe regeerakkoord zijn ambitieuze klimaatplannen getoond en wij willen dat de Gemeente Heuden ook actie gaat ondernemen. Hiervoor hebben we veel concrete plannen, zoals ervoor zorgen dat gemeente Heusden overschakelt naar duurzame energie.

Zorg, klimaat en milieu, wonen en veiligheid in het kort
Wij willen inzetten op mentale gezondheidszorg via persoonlijk contact. En we maken ons sterk voor jongvolwassenen; een doelgroep die tussen wal en schip raakt. Vrijwilligerswerk willen we stimuleren door niet alleen aandacht te geven aan de noodzaak van hulpverlening, maar juist ook aan de voldoening die het hulp geven biedt. Met daarbij een goede verzekering van de vrijwilligers vanuit de gemeente.
Om het gevoel van veiligheid te vergroten willen we wijkagenten meer zichtbaar maken. We willen inzetten op vermindering van drugscriminaliteit door goede voorlichting. Minder gebruik leidt immers tot minder criminaliteit.

En zoals we al vertelden Aagje, staat het klimaat hoog bij ons op de prioriteitenlijst. Daarom willen we, naast het aanleggen van grootschalige energievoorzieningen zoals zonnevelden, windenergie en collectieve warmtenetten, nog veel meer. Wij vinden dat de gemeente een actieve rol gaat aannemen in de energietransitie. Dit moet betaalbaar zijn voor iedereen door het actief werven en verlenen van subsidies, financieringsmogelijkheden of buurtinitiatieven. En we willen structurele afspraken met de woningcorporaties om huizen energiezuiniger te maken. D66 wil Heusden op weg helpen naar een circulaire economie, waar slim gebruikt wordt gemaakt van grondstoffen, producten en goederen. Wij geloven in de kracht van de burgers en willen hen mee laten denken over hun eigen woonomgeving via buurtcomités.

Net als Aagje nieuwsgierig om meer te weten? Lees dan hier verder. D66

Aagje is heel wat wijzer geworden over D66. Wat willen jullie nog als laatste toevoegen?
D66 wilt er graag voor zorgen dat we binnen de gemeente beter besturen en beter samenwerken. We willen dat de politiek in de gemeenteraad van Heuden dynamischer wordt waarbij de burger meer betrokken is. De burger moet meepraten, meebeslissen en meedoen. Verder vinden we het belangrijk om de balans tussen macht en tegenmacht te herstellen. Dit betekent dat er geen dichtgetimmerd coalitieakkoord is, maar ruimte in de raad om een gezonde discussie te voeren. Verder zou een coalitievoorstel eerst in de raad besproken kunnen worden, zodat elke partij – coalitie of oppositie – een bijdrage kan leveren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat elke stem van elke Heusdenaar telt.

Meer nieuws over de gemeentetaadsverkiezingen 2022 zie hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen