Heidi en Wilbert kiezen bewust voor VVD Heusden!

feb 23 2022, 10:28 verkiezingen
2 personen rf
Halverwege maart mogen we weer naar de stembus. De VVD laat in onze gemeente een opvallende groei zien. Met 25 kandidaten zitten ze vol energie om verder te gaan bouwen aan onze gemeente. Want Heusden is goed, maar kan beter!
Deze week spreken we met twee nieuwkomers op de kandidatenlijst van de VVD: Heidi Smits en Wilbert van der Ven. Heidi woont in Heusden vesting maar is in onze gemeente vooral bekend als directeur van een Drunense basisschool. Wilbert is een echte Nieuwkuijker en is natuurlijk bekend van de tientallen jaren dat hij samen met zijn vrouw een speelgoedwinkel had op de Vliedberg.
De energieke Smits vertelt waarom ze zich graag kandidaat stelt voor VVD Heusden. “Iedereen zeurt, miept en mauwt. Maar om het verschil te kunnen maken moet je verantwoordelijkheid nemen en zelf politiek actief worden. Ik heb er een hekel aan om ergens iets van te vinden, maar er niks aan te doen”. De altijd bezige Van der Ven sluit zich daar bij aan: “Ik ben 25 jaar voorzitter van de winkeliersvereniging geweest. Als je wil dat er iets gebeurt moet je zelf ook bereid zijn de schouders er onder te zetten. Toen Thom (Blankers) me belde of de politiek iets voor mij was, moest ik daar als rasondernemer wel even over nadenken. Uiteindelijk heb ik besloten er vol voor te gaan”.
2 personen rf
Dat het voor Wilbert de VVD is geworden is overigens niet zo gek: “Ik stemde altijd al VVDen herken me goed in de plannen van VVD Heusden”. Ook voor Heidi was de keuze voor welke partij ze actief wilde worden niet lastig. “De VVD is de partij die het best bij me past omdat ze niet alleen staan voor vrijheid en eigen keuzes maken, maar zeker ook voor gelijkwaardigheid. Iedereen moet de ruimte krijgen in de samenleving om te groeien, maar ze moeten die kansen dan wel zelf pakken! Wat niet wegneemt dat VVD Heusden kansarmen hierbij graag wil ondersteunen en de arbeidsmarkt in Heusen aantrekkelijk wil maken.”
Smits kijkt met haar onderwijsachtergrond natuurlijk extra naar het onderwijs in onze gemeente: “Elk kind in onze gemeente heeft recht op een goed schoolgebouw. Daar moeten we echt sneller werk van maken. We moeten als onderwijs ook slimmer samen werken met bijvoorbeeld de cultuursector en de bibliotheek. Hierdoor kunnen kinderen hun talenten nog beter ontwikkelen. Mooi is het overigens om te zien dat er in Heusden al vol ingezet wordt op de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en de overheid in bijvoorbeeld Platform Techniek en binnen Heusden Young Talent.” Ook Van der Ven weet al waar hij extra aandacht aan wil gaan geven: “Er gaat in Heusden heel veel goed maar er is zeker nog werk aan de winkel. Zo wil ik me bijvoorbeeld hard maken voor de ondernemers in het algemeen en de winkelier in het bijzonder in onze gemeente. Ook een onderwerp als bijvoorbeeld de wateroverlast in Nieuwkuijk en Vlijmen is iets wat wel wat extra aandacht kan gebruiken”.
Volgende week vertellen Sjaak Buys uit Herpt en Jeffrey Joosten uit Vlijmen waarom ze voor VVD Heusden het verschil willen maken. Ben jij benieuwd naar het verhaal hoe de VVD in Heusden verder wil gaan bouwen? Kijk dan snel op de website heusden.vvd.nl
Meer informatie over de verkiezingen zie hier
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail