Bijna 3.000 bezoekers op Dromen.Doen.Heusden.Dag

Bijna 3.000 inwoners van de gemeente Heusden hebben zondag 1 februari een bezoek gebracht aan de Dromen.Doen.Heusden.Dag. Onder de noemer ‘Samen leven.Samen doen’ presenteerde zich een groot aantal (sport)verenigingen en instellingen uit Heusden. Er was sport, theater, muziek en dans en veel informatie.

Het was gisteren een gezellige drukte in De Voorste Venne in Drunen. Terwijl buiten de mensen in de rij stonden voor een lekkere warme chocolademelk luisterden binnen de kinderen geboeid naar een van de vele voorleesverhalen. Een zaal verderop ontrolde stichting De Schroef een breed programma van beweeg- en sportactiviteiten voor jong en oud.

In de grote evenementenhal maakte burgemeester Jan Hamming aan het begin van de middag de Droom, de Doeners en de Heusdenaar van 2014 bekend. Bijna 2.000 Heusdenaren hebben daarvoor de afgelopen weken hun stem uitgebracht. Als Droom van 2014 verkozen zij de stichting Leergeld. Bij de Doeners van 2014 kreeg rolstoeldanseres Jessy van de Pol in de categorie Sport de meeste stemmen. In de categorie Vrijwilliger ging de award naar de 84-jarige Hetty Eveline van de Griendt-Pangkey, die al 15 jaar lang iedere week naar de peuterspeelzaal komt om de peuters voor te lezen. In de categorie Ondernemers werd Marcels Bloemenshop uitgeroepen tot Doener van het Jaar.

Heusdenaar van het Jaar werd Lars Boom. De wielrenner won de afgelopen Tour de France als eerste Nederlander in 9 jaar weer een etappe.

Een ander hoogtepunt van de middag was de installatie van de jeugdburgemeester van de gemeenten Heusden. Nadat burgemeester Hamming de jonge Kasper van der Poel de ambtsketen had omgehangen, sprak de nieuwbakken jeugdburgemeester met een korte maar krachtige speech het publiek toe. Ook loco-jeugdburgemeester Milou Pessers lichtte in een korte toespraak haar ambities toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen