Heusden krijgt een jeugdpanel

Foto:

Een groep enthousiaste jongeren heeft volop ideeën om een toekomstig jeugdpanel vorm te geven. Vorige week presenteerden de jongeren hun plannen hiervoor aan de Vrienden van Heusden4U. Zij ontmoetten elkaar bij de Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) in het Van Greunsvenpark in Vlijmen.

Welke behoefte hebben jongeren in onze gemeente als het gaat om zaken als uitgaan, sport en onderwijs? En hoe kan het aanbod van verschillende organisaties hier nog beter op aansluiten?
Het jeugdpanel kan hiervoor de schakel zijn tussen jongeren en organisaties. Ook kunnen initiatieven van jongeren via het jeugdpanel ondersteund worden.
Vrienden van Heusden4U
ContourdeTwern, De Aleph, het d’Oultremontcollege, Stichting De Schroef, Trefpunt Heusden en de gemeente Heusden vormen samen de Vrienden van Heusden4U. Zij bundelen hun krachten en zetten zich samen in om de talenten van de jeugd verder te ontwikkelen.
“De manier waarop de jongeren hun plannen met passie presenteerden, was erg mooi om te zien. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk! Samen met de andere organisaties omarm ik hun initiatief om met andere leeftijdsgenoten een jeugdpanel te vormen. Op deze manier wordt jeugdparticipatie bevorderd,” vertelt wethouder Wim van Engeland.
Meedoen?
Wil jij ook graag dat er een Jeugdpanel komt? En wil je je daarvoor inzetten? Mail dan naar één van de initiatiefnemers via [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen