Een voorlees moment met De Langstraat Herenboeren

Foto: Heerenboeren

Nieuwsgierig naar een verhaaltje over de lente kwamen de peuters en kleuters naar de bibliotheek in Waalwijk. Een keer per maand wordt er voorgelezen in een gezellige hoek met knuffels. Dit gratis en mooie inloopmoment koppelt men aan een activiteit. Zo ook op woensdagmiddag 17 april.

Met een terrarium vol met opgekweekte zaadjes waarin de groei van boon, tot wortel, tot plant zichtbaar was, met een pot met bonen, en met een bak vol met bodemleven, kwamen Richmonde en Mathijs (bestuursleden van de Langstraat Herenboeren) naar de leeshoek.

De peuters en kleuters bleken verrassend goed te weten dat zaden water nodig hebben om te kiemen, maar niet te veel, dat je groenten kan eten, en dat er zelfs pissebedden in de grond rondkruipen. Hoogtepunt was wel dat iedereen een regenworm, tot een vuist vol, in de handen kon nemen.

Als besluit mochten kinderen allemaal zonnebloemenpitten planten. Het potje met aarde met hun naam, mocht mee naar huis. De Langstraat Herenboeren is een burgerinitiatief. Samen met 200 huishouden starten zij een coöperatief, gemengd bedrijf. Op dat bedrijf wordt natuur inclusief gewerkt en dat gebeurt zonder winstoogmerk. Het betekent dat er lekker, gezond en gifvrij voedsel wordt geteeld.

Tegelijk probeert de community de leden te betrekken bij de bedrijfsvoering. Je kunt er onder andere meehelpen met oogsten, maar ook is er aandacht voor meer educatieve activiteiten en gewoon voor gezelligheid.

Meer weten:
Vraag vrijblijvende informatie.
(Via de QR code kom je op de website.)
Mail: [email protected]
Facebook Herenboeren De Langstraat | Facebook
Instagram.com/herenboerendelangstraat
website www.delangstraat.herenboeren.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen