RKC WAALWIJK verliest op dag van rouw van FC Volendam

RKC WAALWIJK heeft gisteravond niet weten te winnen van FC Volendam. In het eigen Mandemakers Stadion gingen de Waalwijkers met 3-1 onderuit. Voorafgaand aan de wedstrijd en in de tweede minuut werd er door spelers, staf en supporters stil gestaan bij het overlijden van Keet Oversier, het dochtertje van directeur Remco Oversier dat een week eerder plots was komen te overlijden.

In memoriam Keet Oversier
Een indrukwekkende minuut stilte voorafgaand aan het duel vormde het vertrekpunt van het duel. In de tweede minuut van de wedstrijd legde scheidsrechter Dennis Higler het spel stil, het publiek in het Mandemakers Stadion stond op en applaudisseerde vervolgens een minuut lang. 2000 witte ballonnen werden opgelaten voor Keet en de supporters zongen de familie Oversier toe. You’ll Never Wolluk Alone was hun mooie boodschap.
De eerste helft
Het begin van de wedstrijd was voor FC Volendam. Al in de 16de minuut rondde Guyon Philips de eerste echte kans voor de Volendammers af met een schot in de linkeronderhoek, 0-1. RKC WAALWIJK herpakte zich en kreeg een aantal goede kansen, het ontbrak de geelblauwen echter aan geluk in de afronding. Een aderlating voor de thuisclub was het uitvallen van aanvoerder Frank van Mosselveld in de 32ste minuut. Hij moest het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Philippe van Arnhem. Voor rust redde Van Dijk nog knap op een schot van Ludcinio Marengo.
Hetzelfde spelbeeld
Na rust kreeg RKC WAALWIJK verschillende vrije trappen die niets opleverden, aan de andere kant was het daarentegen met een vrije trap wel raak. Brandley Kuwas nam de vrije trap snel op de inmiddels weggelopen Ludcinio Margengo, die de bal aannam en doelman Van Dijk omspeelde, 0-2. De in de 77ste minuut ingevallen Kenny Anderson zette na doorkoppen van Calabro de 1-2 op het scorebord. RKC WAALWIJK ging op zoek naar het tweede doelpunt, maar kreeg de deksel op de neus. Nadat Brandley Kuwas eerder al voor een leeg doel over had geschoten, maakte Kevin Brands aan alle Volendamse onzekerheid een einde. In de 93ste minuut zorgde hij met een knap afstandsschot voor de 1-3 eindstand.